Pirmoji pavasario pusė yra pats geriausias laikas pasirūpinti savo tvenkiniu ir įleisti į jį naujų žuvų. Kaip ir daugeliu atvejų, geras pirminis suplanavimas padės išvengti rūpesčių kitais metų laikais. Pasidomėjome, kokias klaidas yra linkę daryti tvenkinių savininkai ir kaip jų išvengti....
žuvis
Atsitiktiniai
Kūčių vakarą paprastai valgome tradicinius, lengvus valgius, o Kalėdų rytą galime nudžiuginti save ir artimuosius gardžiais kepsniais ir saldžiais desertais. Kai kurie jų nuo seno populiarūs Lietuvoje, kiti – atkeliavę iš užsienio. Žinoma, ne mažiau svarbus patiekimas į stalą. Štai keletas receptų, kurie neabejotinai pagardins šventinį laikotarpį....
Šie kotletukai skaniausi iš šviežios žuvies, bet jiems ruošti tinka ir šaldyta. Tik žinokite, kad kotletukams reikia apie 1 kg jau atlaidintos žuvies....
Tvenkinio įžuvinimas nereikalauja daug pastangų ar lėšų. Pasirinktos tinkamos žuvys iki pat vėlyvo rudens džiugins stebint jas nuo kranto ar tiltelio. O paskui bus galima jas sugauti ir ne kartą pasidaryti skanią, savo paties užaugintos žuvies šventę. Tam, kad įžuvinimas būtų sėkmingas ir nesukeltų problemų reikėtų laikytis kelių svarbiausių taisyklių. Praktiškais patarimais dalijasi AB ,,Išlaužo žuvis" direktorius Darius Svirskis....
Kuo pagardinti keptą žuvį – lašišą, upėtakį, menkę? Išbandykite pačių pasigamintą natūralaus jogurto ir žalumynų padažą. Jo skonis priklausys nuo pasirinktų žalumynų. Mėgstate gražgarstes – ruoškite padažą iš jų, labiau patinka bazilikai – ruoškite iš bazilikų....
Vėstančiam rudens pradžios vakarui, kai dar nesinori valgyti nieko sunkaus, puikiai tiks žuvis — lašiša. Dar daugiau, koks ruduo be obuolių ir medaus. Tad šiandien jums siūlau labai greitą, bet ypatingai skanų receptą....
Ant švaraus pliko stalo dedamos kelios saujos smulkaus šieno. Jis tolygiai paskirstomas po visą paviršių, tada stalas uždengiamas skaisčiai balta staltiese. Kai stalas jau paruoštas, viduryje dedama lėkštelė su kalėdaičiais, liaudiškai vadinamais „plotkelėmis“. Ir tik tada dėliojama 12-a tradicinių visą dieną ruoštų Kūčių patiekalų......
Artėjant didžiosioms metų šventėms ypatingą dėmesį teikiame žuvies patiekalams. Tačiau, kad šiemet iš tikrųjų sužibėtumėte savo kulinariniais sugebėjimais, reikėtų žinoti keletą žuvies parinkimo, apdorojimo ir gaminimo gudrybių, su kuriomis susipažinsite šiame straipsnyje....
Skaniai pavalgyti – vienas didžiausių malonumų. Jis tik dar labiau sustiprėja, kai gardaus patiekalo paruošimui visai nereikia nei daug darbo, nei įmantrių ingredientų. Vienas tokių – gera kaina ir skoniu pasižyminti menkė. Nors dažniausiai gaminama iš jos filė, šįkart verta išbandyti kitokį metodą – orkaitėje išsikepti įdarytą menkę, kuriai neatsispirs net į žuvį paprastai šnairuojantys valgytojai.
Teigiama, kad karpis – viena populiariausių žuvų Lietuvoje tiek tvenkiniuose, tiek ir ant pietų stalo. Tačiau šiandien papasakosime ne apie mums įprastą karpio rūšį, bet apie tikrą tvenkinių puošmeną ir pasididžiavimą – japoniškąjį KOI karpį....
Jiems ruošti tinka šviežia ir šaldyta žuvis. Skanūs ir šilti, ir šalti, tiek su duona, tiek su bulvėmis, ryžiais ar daržovių salotomis....
Lengvas ir sotus patiekalas. Išbandykite!...