Kuo pagardinti keptą žuvį – lašišą, upėtakį, menkę? Išbandykite pačių pasigamintą natūralaus jogurto ir žalumynų padažą. Jo skonis priklausys nuo pasirinktų žalumynų. Mėgstate gražgarstes – ruoškite padažą iš jų, labiau patinka bazilikai – ruoškite iš bazilikų....
žuvis
Jiems ruošti tinka šviežia ir šaldyta žuvis. Skanūs ir šilti, ir šalti, tiek su duona, tiek su bulvėmis, ryžiais ar daržovių salotomis....
Pamažu pratinamės prie egzotiškų patiekalų, kurie anksčiau mums buvo tiesiog neprieinami. Paragauti norisi daug ką, tačiau dažnai nedrąsu ne tik dėl nepatirto skonio, bet ir dėl nežinojimo, kaip tą „egzotiką” valgyti. Nors, prisipažinkime, kartais nesusipratimų gali kilti dėl daug paprastesnių patiekalų....
Lengvas ir sotus patiekalas. Išbandykite!...
Pirmoji pavasario pusė yra pats geriausias laikas pasirūpinti savo tvenkiniu ir įleisti į jį naujų žuvų. Kaip ir daugeliu atvejų, geras pirminis suplanavimas padės išvengti rūpesčių kitais metų laikais. Pasidomėjome, kokias klaidas yra linkę daryti tvenkinių savininkai ir kaip jų išvengti....
Kūčių vakarą paprastai valgome tradicinius, lengvus valgius, o Kalėdų rytą galime nudžiuginti save ir artimuosius gardžiais kepsniais ir saldžiais desertais. Kai kurie jų nuo seno populiarūs Lietuvoje, kiti – atkeliavę iš užsienio. Žinoma, ne mažiau svarbus patiekimas į stalą. Štai keletas receptų, kurie neabejotinai pagardins šventinį laikotarpį....
Šie kotletukai skaniausi iš šviežios žuvies, bet jiems ruošti tinka ir šaldyta. Tik žinokite, kad kotletukams reikia apie 1 kg jau atlaidintos žuvies....
Tvenkinio įžuvinimas nereikalauja daug pastangų ar lėšų. Pasirinktos tinkamos žuvys iki pat vėlyvo rudens džiugins stebint jas nuo kranto ar tiltelio. O paskui bus galima jas sugauti ir ne kartą pasidaryti skanią, savo paties užaugintos žuvies šventę. Tam, kad įžuvinimas būtų sėkmingas ir nesukeltų problemų reikėtų laikytis kelių svarbiausių taisyklių. Praktiškais patarimais dalijasi AB ,,Išlaužo žuvis" direktorius Darius Svirskis....
Artėjant didžiosioms metų šventėms ypatingą dėmesį teikiame žuvies patiekalams. Tačiau, kad šiemet iš tikrųjų sužibėtumėte savo kulinariniais sugebėjimais, reikėtų žinoti keletą žuvies parinkimo, apdorojimo ir gaminimo gudrybių, su kuriomis susipažinsite šiame straipsnyje....
Paprastai vandens telkinių įžuvinimą pradedame ankstyvą pavasarį ir tęsiame maždaug iki vidurvasario. Tačiau remiantis patyrusių žuvininko patirtimi, žieminis įžuvinimas taip pat gali būti nebloga idėja....
Vaišės gamtoje – vienos laukiamiausių pavasario pramogų. Tokioms išvykoms entuziastingai ruošiamės: tariamės su draugais, patikriname, ar tebetinkami nuo praėjusių metų iškylų atributai ir, žinoma, atsakingai sudarome valgiaraštį....
Grilis – niekada neišsemiama vasaros tema, o jame kepti patiekalai – net ir patys paprasčiausi visuomet priverčia aikčioti iš nuostabos....