ŽURNALAS MANO NAMAI JAU 30 METŲ SU JUMIS
Traški žuvis kiniškai

Traški žuvis kiniškai

Lengvas ir sotus patiekalas. Išbandykite!

Por­cija dviems:
~400 gr. bet kokios žuvies filė (aš nau­do­jau menkės);
2 kiau­ši­nių baltymai;
1 paprika;
1/4 ilgo agurko;
100 gr. kon­ser­vuotų bam­bukų (galima pakeisti bet kuo :) );
200 ml vandens
4 v.š. cukraus;
3 v.š. sojos padažo;
2 v.š.ryžių acto;
3 v.š. krakmolo.

Supjaus­tome žuvį, bet ne smul­kiai, o pakan­ka­mai stam­biai. Tru­putį pasū­dome, pagardiname pipirais. Su plaktuvu iki stan­dumo išpla­kame bal­ty­mus. O try­nius supil­kite ant išvirtų ryžių ir tada dar tru­putį pakai­tin­kin­kite — gau­site ryžius su kiaušiniu.

kasuvalgyti.lt

Išplak­tus bal­ty­mus supi­lame ant žuvies arba žuvį sude­dame į bal­ty­mus ir pamai­šome.
Į lėkš­tutę sube­riame krak­molą. Šį kartą, beje, pir­mąjį nau­do­jau tikrą kinie­tišką kuku­rūzų krak­molą. Jis daug bran­ges­nis už įprastą bul­vinį, bet neži­nau dar skir­tu­mas koks yra. Imame žuvį, apvo­lio­jame krak­mole ir dedame į kep­tuvę. Kepame dali­mis, iškep­tus gaba­liu­kus dedame į lėkštę ir t.t.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Kol kepa žuvis, arba jai iške­pus, ruo­šiame padažą. Pake­pi­name, šiau­de­liais pjaus­tytą papriką ir kube­liais pjaus­tytą agurką, bambukus.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Pake­pus, sude­dame prie žuvies. Pilame į kep­tuvę van­denį, dedame cukrų, pilame sojos padažą, actą ir viską pakai­ti­name, kol sutirštės.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Sude­dame atgal į kep­tuvę dar­žo­ves bei žuvį, viską išmai­šome ir valgome.

kasuvalgyti.lt

Ska­naus!

Šaltinis: Kasuvalgyti.lt

Mano išsaugoti straipsniai