Lengvas ir sotus patiekalas. Išbandykite!
Porcija dviems:
~400 gr. bet kokios žuvies filė (aš naudojau menkės);
2 kiaušinių baltymai;
1 paprika;
1/4 ilgo agurko;
100 gr. konservuotų bambukų (galima pakeisti bet kuo :) );
200 ml vandens
4 v.š. cukraus;
3 v.š. sojos padažo;
2 v.š.ryžių acto;
3 v.š. krakmolo.
Supjaustome žuvį, bet ne smulkiai, o pakankamai stambiai. Truputį pasūdome, pagardiname pipirais. Su plaktuvu iki standumo išplakame baltymus. O trynius supilkite ant išvirtų ryžių ir tada dar truputį pakaitinkinkite — gausite ryžius su kiaušiniu.
Išplaktus baltymus supilame ant žuvies arba žuvį sudedame į baltymus ir pamaišome.
Į lėkštutę suberiame krakmolą. Šį kartą, beje, pirmąjį naudojau tikrą kinietišką kukurūzų krakmolą. Jis daug brangesnis už įprastą bulvinį, bet nežinau dar skirtumas koks yra. Imame žuvį, apvoliojame krakmole ir dedame į keptuvę. Kepame dalimis, iškeptus gabaliukus dedame į lėkštę ir t.t.
Kol kepa žuvis, arba jai iškepus, ruošiame padažą. Pakepiname, šiaudeliais pjaustytą papriką ir kubeliais pjaustytą agurką, bambukus.
Pakepus, sudedame prie žuvies. Pilame į keptuvę vandenį, dedame cukrų, pilame sojos padažą, actą ir viską pakaitiname, kol sutirštės.
Sudedame atgal į keptuvę daržoves bei žuvį, viską išmaišome ir valgome.
Skanaus!
Šaltinis: Kasuvalgyti.lt