Jau pats laikas išsirinkti paprikų veisles, kurias auginsime šiltnamyje, po priedangomis ar daržo lysvėje. Paprikos ilgos vegetacijos daržovės, tad vasario mėnesį jau turime jų pasisėti į daigyklas šildomame šiltnamyje ar ant šviesios palangės....
paprika
Nepakartojamai skani sriuba!...
Šiandien pasidalinsime vegetariškų pietų idėja – avinžirnių pyragu su fetos sūriu. Jei mėgstate ankštines daržoves – tikrai nenusivilsite....
Saldžioji paprika būtina kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Apie veislių pasirinkimą, sėją ir daiginimą – šiame straipsnyje....
Paprikos – daržovės kilusios iš Pietų Amerikos, kurias į Europą XV amžiuje atgabeno keliautojas Kristupas Kolumbas. Tai skanios ir sveikos daržovės, kurių valgyti vertėtų kuo daugiau, dėl jose esančių karotenoidų ir augalinės kilmės antioksidantų....
Tai - nepakartojamo skonio sriuba. Išbandykite!...
Lengvas ir sotus patiekalas. Išbandykite!...
Neišmeskite sėklų, likusių po pernykštės sėjos - galbūt jos dar geros. Pomidorų, pupų, pupelių sėklos daigios devynerius, agurkų, aguročių, moliūgų, melionų, arbūzų - aštuonerius, žirnių - apie septynerius, burokėlių, kopūstų, ridikų, ridikėlių, ropių, cikorijų - penkerius, morkų, rabarbarų salierų, salotų, porų, špinatų - ketverius metus. Po metų arba dviejų daigumą praranda pastarnokai, salierai, krapai, svogūnai, rūgštynės. Virtuvėje laikomos sė...