Neišmeskite sėklų, likusių po pernykštės sėjos - galbūt jos dar geros. Pomidorų, pupų, pupelių sėklos daigios devynerius, agurkų, aguročių, moliūgų, melionų, arbūzų - aštuonerius, žirnių - apie septynerius, burokėlių, kopūstų, ridikų, ridikėlių, ropių, cikorijų - penkerius, morkų, rabarbarų salierų, salotų, porų, špinatų - ketverius metus. Po metų arba dviejų daigumą praranda pastarnokai, salierai, krapai, svogūnai, rūgštynės. Virtuvėje laikomos sė...
paprika
Lengvas ir sotus patiekalas. Išbandykite!...
Tai - nepakartojamo skonio sriuba. Išbandykite!...
Paprikos – daržovės kilusios iš Pietų Amerikos, kurias į Europą XV amžiuje atgabeno keliautojas Kristupas Kolumbas. Tai skanios ir sveikos daržovės, kurių valgyti vertėtų kuo daugiau, dėl jose esančių karotenoidų ir augalinės kilmės antioksidantų....
Saldžioji paprika būtina kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Apie veislių pasirinkimą, sėją ir daiginimą – šiame straipsnyje....
Šiandien pasidalinsime vegetariškų pietų idėja – avinžirnių pyragu su fetos sūriu. Jei mėgstate ankštines daržoves – tikrai nenusivilsite....
Nepakartojamai skani sriuba!...
Jau pats laikas išsirinkti paprikų veisles, kurias auginsime šiltnamyje, po priedangomis ar daržo lysvėje. Paprikos ilgos vegetacijos daržovės, tad vasario mėnesį jau turime jų pasisėti į daigyklas šildomame šiltnamyje ar ant šviesios palangės....