Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis, nedarant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Dažnas parduotuvėje suka į platų ir šviežią asortimentą siūlančius žuvies ir jūros gėrybių skyrius. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūšį ir galvojant apie skanius receptus, verta nepamiršti ir kelių gudrybių virtuvėje. Pavyzdžiui, ką daryti, kad namai nepradėtų kvepėti žuvimi?
Teigiama, kad karpis – viena populiariausių žuvų Lietuvoje tiek tvenkiniuose, tiek ir ant pietų stalo. Tačiau šiandien papasakosime ne apie mums įprastą karpio rūšį, bet apie tikrą tvenkinių puošmeną ir pasididžiavimą – japoniškąjį KOI karpį....
Vėstančiam rudens pradžios vakarui, kai dar nesinori valgyti nieko sunkaus, puikiai tiks žuvis — lašiša. Dar daugiau, koks ruduo be obuolių ir medaus. Tad šiandien jums siūlau labai greitą, bet ypatingai skanų receptą....
Grilis – niekada neišsemiama vasaros tema, o jame kepti patiekalai – net ir patys paprasčiausi visuomet priverčia aikčioti iš nuostabos....
Vaišės gamtoje – vienos laukiamiausių pavasario pramogų. Tokioms išvykoms entuziastingai ruošiamės: tariamės su draugais, patikriname, ar tebetinkami nuo praėjusių metų iškylų atributai ir, žinoma, atsakingai sudarome valgiaraštį....
Paprastai vandens telkinių įžuvinimą pradedame ankstyvą pavasarį ir tęsiame maždaug iki vidurvasario. Tačiau remiantis patyrusių žuvininko patirtimi, žieminis įžuvinimas taip pat gali būti nebloga idėja....
Skaniai pavalgyti – vienas didžiausių malonumų. Jis tik dar labiau sustiprėja, kai gardaus patiekalo paruošimui visai nereikia nei daug darbo, nei įmantrių ingredientų. Vienas tokių – gera kaina ir skoniu pasižyminti menkė. Nors dažniausiai gaminama iš jos filė, šįkart verta išbandyti kitokį metodą – orkaitėje išsikepti įdarytą menkę, kuriai neatsispirs net į žuvį paprastai šnairuojantys valgytojai.
Ant švaraus pliko stalo dedamos kelios saujos smulkaus šieno. Jis tolygiai paskirstomas po visą paviršių, tada stalas uždengiamas skaisčiai balta staltiese. Kai stalas jau paruoštas, viduryje dedama lėkštelė su kalėdaičiais, liaudiškai vadinamais „plotkelėmis“. Ir tik tada dėliojama 12-a tradicinių visą dieną ruoštų Kūčių patiekalų......
Ant grilio keptą maistą mėgsta daugelis, ypač vasarą. Kai daug laiko praleidžiame gamtoje, kepsninėje ruoštas maistas tampa dar skanesnis. Visgi, įsibėgėjęs grilio sezonas vilioja pasinerti į eksperimentus ir kepti ne tik šašlykus, dešreles ar mėsainius, bet rinktis sūrius, daržoves, vaisius ir žuvį. Ant kepsninės kepta žuvis – tikra palaima ieškantiems lengvesnių skonių ir tiems, kam mėsos patiekalai šiek tiek pabodo. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komu...
Kūčių vakarą paprastai valgome tradicinius, lengvus valgius, o Kalėdų rytą galime nudžiuginti save ir artimuosius gardžiais kepsniais ir saldžiais desertais. Kai kurie jų nuo seno populiarūs Lietuvoje, kiti – atkeliavę iš užsienio. Žinoma, ne mažiau svarbus patiekimas į stalą. Štai keletas receptų, kurie neabejotinai pagardins šventinį laikotarpį....
Pirmoji pavasario pusė yra pats geriausias laikas pasirūpinti savo tvenkiniu ir įleisti į jį naujų žuvų. Kaip ir daugeliu atvejų, geras pirminis suplanavimas padės išvengti rūpesčių kitais metų laikais. Pasidomėjome, kokias klaidas yra linkę daryti tvenkinių savininkai ir kaip jų išvengti....