Ant švaraus pliko stalo dedamos kelios saujos smulkaus šieno. Jis tolygiai paskirstomas po visą paviršių, tada stalas uždengiamas skaisčiai balta staltiese. Kai stalas jau paruoštas, viduryje dedama lėkštelė su kalėdaičiais, liaudiškai vadinamais „plotkelėmis“. Ir tik tada dėliojama 12-a tradicinių visą dieną ruoštų Kūčių patiekalų......
žuvis
Nuo A iki Z
Kūčių vakarą paprastai valgome tradicinius, lengvus valgius, o Kalėdų rytą galime nudžiuginti save ir artimuosius gardžiais kepsniais ir saldžiais desertais. Kai kurie jų nuo seno populiarūs Lietuvoje, kiti – atkeliavę iš užsienio. Žinoma, ne mažiau svarbus patiekimas į stalą. Štai keletas receptų, kurie neabejotinai pagardins šventinį laikotarpį....
Kuo pagardinti keptą žuvį – lašišą, upėtakį, menkę? Išbandykite pačių pasigamintą natūralaus jogurto ir žalumynų padažą. Jo skonis priklausys nuo pasirinktų žalumynų. Mėgstate gražgarstes – ruoškite padažą iš jų, labiau patinka bazilikai – ruoškite iš bazilikų....
Artėjant didžiosioms metų šventėms ypatingą dėmesį teikiame žuvies patiekalams. Tačiau, kad šiemet iš tikrųjų sužibėtumėte savo kulinariniais sugebėjimais, reikėtų žinoti keletą žuvies parinkimo, apdorojimo ir gaminimo gudrybių, su kuriomis susipažinsite šiame straipsnyje....
Pirmoji pavasario pusė yra pats geriausias laikas pasirūpinti savo tvenkiniu ir įleisti į jį naujų žuvų. Kaip ir daugeliu atvejų, geras pirminis suplanavimas padės išvengti rūpesčių kitais metų laikais. Pasidomėjome, kokias klaidas yra linkę daryti tvenkinių savininkai ir kaip jų išvengti....
Vaišės gamtoje – vienos laukiamiausių pavasario pramogų. Tokioms išvykoms entuziastingai ruošiamės: tariamės su draugais, patikriname, ar tebetinkami nuo praėjusių metų iškylų atributai ir, žinoma, atsakingai sudarome valgiaraštį....
Pamažu pratinamės prie egzotiškų patiekalų, kurie anksčiau mums buvo tiesiog neprieinami. Paragauti norisi daug ką, tačiau dažnai nedrąsu ne tik dėl nepatirto skonio, bet ir dėl nežinojimo, kaip tą „egzotiką” valgyti. Nors, prisipažinkime, kartais nesusipratimų gali kilti dėl daug paprastesnių patiekalų....
Teigiama, kad karpis – viena populiariausių žuvų Lietuvoje tiek tvenkiniuose, tiek ir ant pietų stalo. Tačiau šiandien papasakosime ne apie mums įprastą karpio rūšį, bet apie tikrą tvenkinių puošmeną ir pasididžiavimą – japoniškąjį KOI karpį....
Grilis – niekada neišsemiama vasaros tema, o jame kepti patiekalai – net ir patys paprasčiausi visuomet priverčia aikčioti iš nuostabos....
Ant grilio keptą maistą mėgsta daugelis, ypač vasarą. Kai daug laiko praleidžiame gamtoje, kepsninėje ruoštas maistas tampa dar skanesnis. Visgi, įsibėgėjęs grilio sezonas vilioja pasinerti į eksperimentus ir kepti ne tik šašlykus, dešreles ar mėsainius, bet rinktis sūrius, daržoves, vaisius ir žuvį. Ant kepsninės kepta žuvis – tikra palaima ieškantiems lengvesnių skonių ir tiems, kam mėsos patiekalai šiek tiek pabodo. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komu...
Vėstančiam rudens pradžios vakarui, kai dar nesinori valgyti nieko sunkaus, puikiai tiks žuvis — lašiša. Dar daugiau, koks ruduo be obuolių ir medaus. Tad šiandien jums siūlau labai greitą, bet ypatingai skanų receptą....
Lengvas ir sotus patiekalas. Išbandykite!...