Artėjant didžiosioms metų šventėms ypatingą dėmesį teikiame žuvies patiekalams. Tačiau, kad šiemet iš tikrųjų sužibėtumėte savo kulinariniais sugebėjimais, reikėtų žinoti keletą žuvies parinkimo, apdorojimo ir gaminimo gudrybių, su kuriomis susipažinsite šiame straipsnyje....
žuvis
Tvenkinio įžuvinimas nereikalauja daug pastangų ar lėšų. Pasirinktos tinkamos žuvys iki pat vėlyvo rudens džiugins stebint jas nuo kranto ar tiltelio. O paskui bus galima jas sugauti ir ne kartą pasidaryti skanią, savo paties užaugintos žuvies šventę. Tam, kad įžuvinimas būtų sėkmingas ir nesukeltų problemų reikėtų laikytis kelių svarbiausių taisyklių. Praktiškais patarimais dalijasi AB ,,Išlaužo žuvis" direktorius Darius Svirskis....
Šie kotletukai skaniausi iš šviežios žuvies, bet jiems ruošti tinka ir šaldyta. Tik žinokite, kad kotletukams reikia apie 1 kg jau atlaidintos žuvies....
Pamažu pratinamės prie egzotiškų patiekalų, kurie anksčiau mums buvo tiesiog neprieinami. Paragauti norisi daug ką, tačiau dažnai nedrąsu ne tik dėl nepatirto skonio, bet ir dėl nežinojimo, kaip tą „egzotiką” valgyti. Nors, prisipažinkime, kartais nesusipratimų gali kilti dėl daug paprastesnių patiekalų....
Jiems ruošti tinka šviežia ir šaldyta žuvis. Skanūs ir šilti, ir šalti, tiek su duona, tiek su bulvėmis, ryžiais ar daržovių salotomis....
Kuo pagardinti keptą žuvį – lašišą, upėtakį, menkę? Išbandykite pačių pasigamintą natūralaus jogurto ir žalumynų padažą. Jo skonis priklausys nuo pasirinktų žalumynų. Mėgstate gražgarstes – ruoškite padažą iš jų, labiau patinka bazilikai – ruoškite iš bazilikų....
Daugiau jokio turinio