Šie kotletukai skaniausi iš šviežios žuvies, bet jiems ruošti tinka ir šaldyta. Tik žinokite, kad kotletukams reikia apie 1 kg jau atlaidintos žuvies.
Reikės:
Apie 1 kg žuvų filė,
1 morkos,
2 svogūnų,
3 kiaušinių,
stiklinės džiūvėsėlių,
2 valgomųjų šaukštų miltų,
žiupsnelio muskato riešuto,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
2 valgomųjų šaukštų majonezo,
valgomojo šaukšto sukapotų petražolių,
aliejaus kepimui,
druskos,
kelių griežinėlių citrinos.
Kaip gaminti
* Morką nuskuskite, nuplaukite ir smukiai sutarkuokite.
* Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir 10-15 min. pakepinkite aliejuje. Suberkite prie jų morkas ir kepinkite dar 5 min. Palikite viską keptuvėje.
* Žuvų filė sumalkite arba smulkiai sukapokite, suberkite prieskonius, petražoles, įmaišykite kiaušinius, majonezą, pakepintus svogūnus su morka ir 2 šaukštus džiūvėsėlių.
* Iš gautos masės formuokite kotletukus, pavoliokite juos miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir pabaigoje – džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintame aliejuje. Iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
* Patiekite su sojų padažu ir žalumynais.
Daugiau patiekalų su žuvimi receptų: