53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Mieliniai riestainiai su aguonomis

Mieliniai riestainiai su aguonomis

Mieliniai kepiniai skaniausi vos iškepti. Ir visai nesunku pasigaminti mielinės tešlos. Užtat kaip smagu formuoti iš jos kepinius.

Reikės:
1 kiaušinio,
300 ml pieno,
400 g miltų,
1 valgomojo šaukšto cukraus,
2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus,
60 g sviesto,
35-40 g mielių.

Aptepui reikės:
kiaušinio trynio,
3 šaukštų pieno,
2 šaukštų aguonų.

Kaip gaminti
* Miltus sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
* Dubenyje ištirpinkite sviestą, supilkite į jį pieną. Į drungną mišinį palengva įmaišykite mieles.
* Mielių mišinį sumaišykite su miltais ir suminkykite tešlą. Minkykite, kol tešla nebelips prie pirštų. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų. Tešlą uždenkite rankšluostėliu ir pusvalandžiui palikite šiltai, kad pakiltų.
* Pakilusią tešlą truputį paminkykite, padalinkite į keturias dalis. Iš kiekvienos iškočiokite po stačiakampį. Supjaustykite jį vienodo pločio (maždaug 3 cm) juostomis. Imkite po dvi juostas ir suvykite jas į virvelę. Galus sujunkite, kad gautųsi žiedas. Padėkite jį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikite 20 minučių šiltai, kad pakiltų.
* Pakilusias riestes aptepkite pieno ir kiaušinio plakiniu, užberkite aguonų. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15–20 min.

Daugiau kepinių raceptų:
Vengriškas aguonų štrudelis
Migdolinis desertas pagal virtuvės šefę A.Gečienę

Mano išsaugoti straipsniai