Iš šio kiekio išvirsite apie litrą pašteto. Jis gaunasi tepamas, skanus su bet kokia duona. Jame labai daug daržovių, paštetui jos suteikia minkštumo ir pakeičia kepenėlių skonį.
Reikės:
500 g kepenėlių (tinka įvairios),
400 g svogūnų,
200 g morkų,
100 g pastarnokų,
100 g salierų šaknies,
80 g sviesto,
druskos, pipirų pagal skonį,
mėgstamų prieskoninių žolelių.
Kaip gaminti
* Svogūnus nulupkite, stambiai supjaustykite ir truputį apkepinkite (tam geriausiai tiks storadugnis troškintuvas ar puodas).
* Kepenėles supjaustykite (vištų kepenėlių galima nesmulkinti) ir sudėkite į troškintuvą prie svogūnų.
* Morkas, pastarnokus ir salierus supjaustykite ir sumeskite ant kepenėlių. Uždenkite sandariu dangčiu ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol visos daržovės gerai suminkštės ir nebeliks skysčio. Tada leiskite šiek tiek pravėsti.
* Viską permalkite mėsmale 3 kartus. Pasūdykite, suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite. Gautą masę sudėkite į karščiui atsparų indą. Sviestą supjaustykite gabalėliais ir užmeskite ant pašteto.
* Pašaukite į 150 °C orkaitę ir dar pakepkite 15-20 min. Viską permaišykite, kad sviestas tolygiai pasiskirstytų, ir sudėkite į indą, kuriame paštetą laikysite šaldytuve.