53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Kepenėlių ir daržovių paštetas

Kepenėlių ir daržovių paštetas

Iš šio kiekio išvirsite apie litrą pašteto. Jis gaunasi tepamas, skanus su bet kokia duona. Jame labai daug daržovių, paštetui jos suteikia minkštumo ir pakeičia kepenėlių skonį.

Reikės:
500 g kepenėlių (tinka įvairios),
400 g svogūnų,
200 g morkų,
100 g pastarnokų,
100 g salierų šaknies,
80 g sviesto,
druskos, pipirų pagal skonį,
mėgstamų prieskoninių žolelių.

Kaip gaminti
* Svogūnus nulupkite, stambiai supjaustykite ir truputį apkepinkite (tam geriausiai tiks storadugnis troškintuvas ar puodas).
* Kepenėles supjaustykite (vištų kepenėlių galima nesmulkinti) ir sudėkite į troškintuvą prie svogūnų.
* Morkas, pastarnokus ir salierus supjaustykite ir sumeskite ant kepenėlių. Uždenkite sandariu dangčiu ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol visos daržovės gerai suminkštės ir nebeliks skysčio. Tada leiskite šiek tiek pravėsti.
* Viską permalkite mėsmale 3 kartus. Pasūdykite, suberkite prieskonius ir  gerai išmaišykite. Gautą masę sudėkite į karščiui atsparų indą. Sviestą supjaustykite gabalėliais ir užmeskite ant pašteto.
* Pašaukite į 150 °C orkaitę ir dar pakepkite 15-20 min. Viską permaišykite, kad sviestas tolygiai pasiskirstytų, ir sudėkite į indą, kuriame paštetą laikysite šaldytuve.

Mano išsaugoti straipsniai