Plovas — Artimųjų Rytų patiekalas. Turbūt labiausiai žinomas uzbekiškas plovas, gaminamas su aviena arba ėriena. Bet reikia nepamiršti, kad ispaniška paella arba itališkas risotto irgi labai primena plovą. Tai kaip atskirti tikrą plovą nuo ryžių košės su mėsa? Tuoj pat viską sužinosite. Beje, dalinamės greitu ir gan paprastu plovo receptu. Užruksite vos 1, 5 valandos. Žemiau pateiktas plovo receptas nebūtinai gali būti toks...
mėsa
Šie kibinai išlieka traškūs net atvėsę. Beje, dėmesio vertas jų įdaras – jis labai skanus, nes žalia supjaustoma į mažus gabalėlius. Bus dar skaniau, jei pridėsite riebalų – štai tobulas kibinų įdaras....
Uždaroji pica vos per 10 minučių, kuriai nereikės orkaitės! Įdarą galite keisti pagal savo skonį ir turimus produktus, svarbiausia - negailėkite sūrio! Aš siūlau patį paprasčiausią variantą. Šios picos privalumai: puikiai tinka į išvykas, piknikus su vaikais, nes patogu valgyti ir neištepsite ranku. Skani tiek šilta, tiek šalta....
Maisto kepimas ant grotelių turi daug privalumų – visų pirma, taip keptas maistas išsaugo naudingas ypatybes, antra, nereikės prieskonių, riebalų – visi produktai iškepa patys, nepraranda savo skonio ir aromato....
Kas nemėgsta išvykų už miesto ir draugiškų piknikų kolektyviniuose soduose ar tiesiog gamtoje? O koks gi poilsis be skanaus gryname ore paruošto maisto? Siūlome 2 receptus, kuriuos tikrai verta išbandyti....
Na, gal netinka jūrų gėrybės. O visa kita – žuvys, daržovės, mėsa, paukštiena, dešrelės, rūgpienis, spirgučių padažas – puikumėlis! Jaukių, šiltų namų maistas, kurio dažnai pasiilgstame....
Siūlome kelis patikrintus mėsos marinavimo receptus. Taip marinuoti šašlykai bus ne tik skanūs, jie bus dar ir sveiki bei tiks ir vaikams, nes mėsą siūlome marinuoti be jokio acto, majonezo ar alkoholio....
Prasidėjus šiltajam sezonui, daugelis suskubo demonstruoti savo sugebėjimus griliaus vakarėliuose – vieni perka kuo mandresnį grilių, kiti renkasi aukščiausios kokybės mėsą, treti bando svečius nustebinti įvairiausių marinatų receptais....
Savaitgalį kartais norisi eksperimentuoti, o kartais norisi tiesiog išbandyti tokį receptą, kuris žinai, kad nenuvils. Būtent tokį šiandien Jums paruošėme!...
Šis receptas patiks tiems, kuriems jau pabodo šašlykai....
Tai patiekalas, dėl kurio Jūsų artimieji dar ilgai prisimins Naujųjų Metų vakarienę. Gaminimas gal kiek ir sudėtingas, bet kartais reikia iššūkių ir virtuvėje....
Taigi, šįkart siūlome pasigaminti congri (kubietiškas plovas). Kaukaziečiai turi plovą, italai — risotto, ispanai — paella. Visi šie patiekalai tie patys, tik kiekvienas jų turi savąjį savo krašto sudėtinę dalį, o šiuo atveju — paprikos ir pupos....