Kai už lango spaudžia šaltukas, skanus maistas padeda šilumą ir jaukumą susikurti namuose. Šį savaitgalį kviečiame susikurti išskirtinį meniu, įkvėptą egzotikos: bulviniai blynai su vištiena bei vištienos kepsneliai su spanguolių, riešutų ir apelsinų įdaru.
Vištiena
Prancūzai, garsėjantys savo išskirtiniu, įgimtu mados pojūčiu, yra dažnai liaupsinami ir dėl rafinuotos virtuvės. Prancūziškus patiekalus mėgsta ir mielai išbando gyventojai daugelyje pasaulio šalių. Kai kurie jų receptai ar valgymo įpročiai – tikrai stebinantys, tačiau turbūt retas atsisakys dalį prancūziškos dvasios perkelti į savo virtuvę. Kviečiame prancūziškai paeksperimentuoti....
Vištienos sparneliai orkaitėje - gardus ir patikrintas receptas....
Kepsneliai su traškia plutele gal ir kaloringas maistas, tačiau labai gardus, nes taip kepta vištiena be galo sultinga....
Grietinėlė idealiai tinka su vištiena – viena vertus, abiejų produktų skoniai švelnūs ir vienas kito neužgožia, kita vertus, liesa paukštiena be grietinėlės būtų per sprangi....
Citrusinių vaisių gaivus aromatas ir sodrus skonis idealiai dera ne tik su žiemos švenčių nuotaika, bet ir su švelnaus skonio vištiena. ...
Vištiena yra mėgstama daugelio. Jos pardavimams nuolat augant, prekybos tinklo atstovai pasidalijo patarimais, padėsiančiais tinkamai pasirūpinti šviežios paukštienos kokybe už parduotuvės ribų bei paaiškino, kodėl verta rinktis ją užaugintą be antibiotikų.
Kai smelkia dargana ir norisi šilumos, maistas, tiksliau – kalorijos, dar tiksliau – iš jų gaunama energija tokia reikalinga, kad vien daržovėmis sotus nebūsi... Pagardinkite salotas avinžirniais – šis produktas dar nepabodęs, sveikas ir maistingas....
Šio patiekalo galima paragauti kiekviename indų restorane. Įdomu tai, kad „Tikka masala“ labai populiarus ne tik Indijoje – Jungtinė Karalystė dar 2001 metais jį paskelbė „tikru nacionaliniu britų valgiu“. ...
Jei mėgstate saldžiarūgščius patiekalus, taip pagaminta vištiena turėtų patikti. Nors valgio ingredientai paprasti, tačiau jų derinys – netikėtas. ...
Kepta antis, žąsis ar kalakutas ant stalo atrodo įspūdingai ir šventiškai, o receptų, kaip juos pagaminti, yra tiek, kad visada pavyks rasti tokį, kurį labai norėsis išbandyti. Ir bandant gal truputį patobulinti – juk gaminant maistą knieti ne vien paraidžiui vykdyti instrukcijas, bet ir pajusti improvizacijų malonumą. Kad eksperimentai būtų sėkmingi, pravers kelios paukštienos gaminimo gudrybės – jos svarbios tiek pat, kiek žiupsnelis tinkamų prieskonių....
Labai gardus receptas, kurį tikrai rekomenduojame išbandyti!...