Jei šią vasarą nepasisekė kur nors toliau išvažiuoti, pakeliaukite savo virtuvėje....
silkė
Savo šventinio stalo neįsivaizduojame be silkės. Tad pateikiame receptus, kurie pravers kiekvienai šeimininkei....
Keptos silkės tešloje receptas visuomet būna gerai įvertintas svečių!...
Silkė neatsiejama Kūčių stalo dalis. Pateikiame 3 silkių paruošimo būdus, kurie tikrai praturtins Jūsų vakarienę....
Iki svarbiausių metų švenčių likus visai nedaug, daugelis svarsto, ką šiemet paruošti brangiausiems žmonėms. Į pagalbą atskuba populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių lietuviškų tradicijų įkvėpti receptai padės Kūčioms pasiruošti lengviau, taupant ne tik pinigus, bet ir laiką. Blogerė netgi pasidalino savo pirkinių sąrašu.
Ant švaraus pliko stalo dedamos kelios saujos smulkaus šieno. Jis tolygiai paskirstomas po visą paviršių, tada stalas uždengiamas skaisčiai balta staltiese. Kai stalas jau paruoštas, viduryje dedama lėkštelė su kalėdaičiais, liaudiškai vadinamais „plotkelėmis“. Ir tik tada dėliojama 12-a tradicinių visą dieną ruoštų Kūčių patiekalų......
Artėja šventės, tad pats metas pradėti planuoti ir patiekalus. Atrinkome Jums geriausius ir įdomiausius silkių receptus, kurie padės nustebinti artimuosius....
Izraelio šventinius patiekalus pristačiusi Nida Degutienė džiaugėsi galimybe lietuviams išsamiau pristatyti savo pamėgtos šalies tradicijas....
Šventinis stalas be silkės patiekalų – neįsivaizduojamas. Tiems, kurie ieško šiek tiek įkvėpimo, kuo šiais metai galima būtų paįvairinti vaišių stalą, siūlome išbandyti vieną iš šių trijų receptų....
Silkė daugeliui lietuvių yra šventinio stalo pažiba, ypač per žiemos šventes, kai tradiciniai receptai suartina šeimas ir primena senolių papročius. Tačiau žinomas keliautojas ir kulinaras Vytaras Radzevičius atskleidžia, kad jam ši žuvis yra ne tik švenčių simbolis, bet ir kasdienio gyvenimo gardus akcentas, leidžiantis improvizuoti virtuvėje ir atrasti naujus skonius. Taigi, kaip gaminti silkę?
Silkė šventiniu laikotarpiu išgyvena tikrų tikriausią aukso amžių. Ji gali būti patiekiama kaip pagrindinis patiekalas ar užkandis. Ir nors silkė dažniausiai derinama su tradicinėmis lietuviškomis daržovėmis ir grybais – šią žuvį skanauti galima net ir su vaisiais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad visą gruodžio mėnesį pirkėjų susidomėjimas tiek silke, tiek kitos rūšies žuvimis bei jūros gėrybėmis ženkliai šokteli....
Paskutinis savaitgalis prieš gražiausias metų šventes gali būti neramus: juk reikia supirkti paskutines dovanas, ingredientus Kūčių ir Kalėdų stalo patiekalams, o kur dar namų ruoša. Kad išvengtume bent kelių švenčių iššūkių, pateikiame 2 tradicinius receptus šventiniams patiekalams.