Šventinis stalas be silkės patiekalų – neįsivaizduojamas. Tiems, kurie ieško šiek tiek įkvėpimo, kuo šiais metai galima būtų paįvairinti vaišių stalą, siūlome išbandyti vieną iš šių trijų receptų.
Paprasta, bet gardi silkė su actu
Patiekalui jums reikės:
*1 silkės;
*1 svogūno;
*50 ml vandens;
*3 ml obuolių acto;
*1 arb. š. cukraus;
*juodųjų pipirų;
*4 š. aliejaus.
Kaip pasigaminti:
Išdarinėtą silkę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, svogūnus griežinėliais. Į indą su karštu vandeniu supilkite cukrų, actą, pipirus, aliejų. Tuomet viską supilkite ant silkės ir palikite marinuotis vienai dienai. Kitą dieną ją galite pateikti su karštomis bulvėmis.
Tradicinė silkė pataluose
Patiekalui jums reikės:
*300 g silkės;
*6 kiaušinių;
*5 bulvių;
*3 morkų;
*2 burokėlių;
*1 svogūno;
*žalumynų;
*4 š. majonezo.
Kaip pasigaminti:
Visus ingredientus supjaustykite mažais kubeliais. Tuomet į pasirinktą indą arba formą ingredientus dėkite sluoksniais. Laikykitės šios eilės tvarkos: silkė, svogūnai, bulvės, kiaušiniai, morkos, burokėliai. Kiekvieno sluoksnio viršų plonai aptepkite majonezu. Tada patiekalą įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite ten bent valandą. Prieš patiekdami, apibarstykite žalumynais.
Gaivios silkės salotos
Patiekalui jums reikės:
*2 silkių filė;
*1 obuolio;
*1 nedidelio svogūno;
*1/4 citrinos;
*2 š. alyvuogių aliejaus;
*1 š. garstyčių su medumi padažo;
*šiek tiek krapų.
Kaip pasigaminti:
Silkę ir nuluptą obuolį supjaustykite kubeliais, svogūną griežinėliais. Viską sudėkite į salotinę, apipilkite aliejumi, įdėkite šaukštą garstyčių su medumi, įspauskite citrinos sulčių. Tuomet viską kartu išmaišykite, pagardinkite krapais ir keliomis plonomis citrinos riekelėmis.