Iki didžiųjų žiemos švenčių likus vos daugiau nei savaitei, svečių laukiantys šeimininkai ima ieškoti patiekalų idėjų, kuriomis galėtų nustebinti svečius. Šiemet pastebima tendencija – gimines ir artimuosius vaišinti paprastais, daug laiko neatimančiais, tačiau gardžiais patiekalais.
„Dažnam iš mūsų šis laikotarpis – pats darbymetis. Jau nestebina, kad ruošimasis didžiosioms šventėms vis labiau asocijuojasi su vargais, o ne malonumu. Vis dėlto tie laikai, kai visą dieną turime praleisti virtuvėje, praėjo. Dabar turime daug galimybių lengvai ir greitai paruošti gurmaniškų, šventiškų patiekalų, tereikia jomis pasinaudoti“, – sako R. Bolgovas. Jis pažymi, kad vienas populiariausių ir daug vargo nereikalaujančių pasirinkimų – paukštiena, o ypač vištiena.
Norintiems pagaminti ištaigingą, laiko ir pastangų nereikalaujantį patiekalą R. Bolgovas siūlo išmėginti keptas vištos blauzdeles be sąnario, patiektas su keptomis kriaušėmis.
„Šis patiekalas papuoš šventinį stalą – itin lengvai paruošiama vištiena neatims tokio brangaus laiko, kurį kiekvienas mieliau skirtų savo šeimai, o kriaušės ir pyragams skirtas prieskonių mišinys suteiks egzotišką skonį“, – sako žinomas šefas.
R. Bolgovo viščiuko blauzdelės be sąnario, užkeptos kriaušėmis
Keturioms porcijoms reikės:
Šviežių vištų blauzdelių be sąnario – 1 kg;
Druskos – 1 arbatinio šaukštelio;
Smulkinto česnako – 15 g;
Žiupsnelio obuolių pyrago prieskonių mišinio;
Kriaušių – 4 vnt.;
Graikiško jogurto – 2 valgomųjų šaukštų;
Aliejaus – 40 g;
Mėtų – papuošimui.
Paruošimas:
Šviežias vištos blauzdeles be sąnario pamarinuojame su druska, susmulkintu česnaku, prieskoniais ir graikišku jogurtu. Pamarinuotas blauzdeles įdedame į šaldytuvą ir paliekame nakčiai.
Likus valandai iki kepimo, išimame blauzdeles iš šaldytuvo. Kepimo skardą patepame aliejumi ir sudedame mėsą. Įkaitiname orkaitę iki 170 °C ir kepame 40 minučių.
Paruošiame kriaušes: perpjauname per pusę ir dedame ant grilio grotelių. Keptas vištos blauzdeles patiekiame kartu su kriaušėmis, papuošiame mėtos lapeliais.
Skanaus!