Tai šiek tiek kitoks nei tradicinis šaltibarščių receptas. Jis turėtų patikti ridikėlių mėgėjams. Prie šaltibarščių išsivirkite arba išsikepkite bulvių.
Reikės:
0,5 l rūgpienio,
0,5 l pieno,
druskos,
pipirų iš malūnėlio,
1 ilgavaisio agurko
2 virtų vidutinio dydžio burokėlių,
apie 10 ridikėlių,
svogūnų laiškų,
krapų,
vienos nedidelės citrinos sulčių.
Kaip gaminti
* Į puodą supilkite rūgpienį ir pieną. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų.
* Agurką supjaustykite griežinėliais arba šiaudeliais. Sudėkite į rūgpienio mišinį.
* Burokėlius sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais.
* Suberkite į sriubą susmulkintus žalumynus ir griežinėliais pjaustytus ridikėlius.
* Maišant pilkite citrinos sultis ir ragaukite – rūgšties nepadauginkite.
Tradicinių šaltibarščių receptas.