Kartą išsiblaškęs vienos mano draugės vyras nupirko visai ne tas indaplovės tabletes. Jos netiko pagal dydį, tiesiog netilpo į specialų skyrelį, į kurį reikia dėti vertinguosius cheminius luitus. O priemonė juk brangi. Išmesti visą pakuotę tablečių, draugei nekilo ranka. Tačiau sumanioji draugė nepasimetė. Ji pasidomėjo, kaip galima indaplovės tabletes panaudoti kitiems tikslams. Pasirodo, jos itin efektyviai viską valo. Dalinuosi draugės atradimais....
orkaitė
Virtuvė – tai zona, kurioje nuolat vyksta veiksmas, o tai reiškia, kad nuolat reikia kovoti su nešvarumais ir netvarka. Kaip suvaldyti šią erdvę?...
Kad ir kiek dažnai ar retai naudotume orkaitę, anksčiau ar vėliau ateina laikas, kai grotelės apsineša pridegusių riebalų ir kitų maisto likučių sluoksniu. Jei grotelių nenušveisime, o naudosime toliau, kaskart įkaitus orkaitei jos skleis nemalonų svilėsių kvapą....
Pagal šį receptą paruošto maisto turėtų pakakti 4 asmenims....
Šiuolaikinės orkaitės – labai protingos, turinčios tiek įvairiausių galimybių. Bet su jomis irgi reikia išmokti sutarti....
Orkaitės valymas – daug laiko užimantis namų ruošos darbas. Tačiau galite išbandyti būdą, kuris palengvins šią naštą ir beveik nieko nekainuos....
Kartais visų prietaiso galimybių neišnaudojame vien dėl to, kad jomis tinkamai nepasidomime. Pavyzdžiui, po orkaite esantis stalčius gali būti skirtas visai ne kepimo skardai laikyti. Šis orkaitės priedas gali būti naudojamas ir maistui pašildyti ar net iškepti. Net jei tokio stalčiaus neturite, galbūt perskaitę tai sumanysite jį įsigyti....
Sultingo kepsnio gaminimas gali tapti tikru iššūkiu, nes atidarius orkaitę neretai juntamas ne maloniai nosį kutenantis kvapas, o pridegusių riebalų smarvė, kuri neišsivadėja net orkaitei atvėsus. Tam, kad kitą kartą naudojant orkaitę sausainiai neprisigertų degėsių kvapo, būtina imtis visų įmanomų priemonių, kad tas kvapas išnyktų....
Rudenį atšalus orams vis dažniau įjungiame orkaitę – keptu maistu ir pyragais kvepiantys namai jaukesni ir šiltesni. Tik po to kyla klausimas, kaip nušveisti stiklines dureles, ant kurių priskrenta riebalų, o šių taip lengvai vandeniu nenuplausi. Šiai problemai spręsti reikia veiksmingesnių priemonių, kad po to galėtume matyti gaminamą maistą....
Virtuvėje mėgstančios triūsti šeimininkės neleis sumeluoti: ant maisto ruošimo prietaisų prikepusių nešvarumų ar jų paliktų dėmių valymas – viena nemaloniausių buities procedūrų. Kaip tinkamai prižiūrėti, kad darbo būtų mažiau, rezultatas džiugintų, o virtuvės įranga ilgiau išliktų nauja ir graži? „Electrolux“ buitinių prietaisų ekspertas Petras Gendvilis atkreipia dėmesį, kad kaitlenčių ir orkaičių priežiūra – nėra sudėtinga, tereikia valyti la...
Pita – plona mielinė graikiška duona. Ji labai populiari greito maisto užkandinėse, nes į ją galima prikimšti, ko tik nori. Pita įdomi tuo, kad ji neiškepta yra viensluoksnė, o iškepusi pasidaro dvisluoksnė, t.y. iškepta viduje turi tarpą – kišenę, į kurią ir dedami priedai bei padažai. Taigi siūlome išbandyti!...
Buitinės technikos eskpertai pažymi, kad į baldus įmontuojama technika yra gamintojų prioritetas – joje naudojami naujausi ir pažangiausi sprendimai, kurie kartais aplenkia stacionarią techniką. Be to, svarbus ir estetinis poveikis. Ne išimtis ir viryklės – šiuolaikinėje virtuvėje įmontuojama maisto gaminimui skirta technika užima svarbią vietą. Į ką atkreipti dėmesį renkantis įmontuojamas orkaites ir kaitlentes, paklausėme baldų gamintojų bei buitinės technikos eks...