Ne Lietuvoje šis patiekalas žinomas kaip clafoutis. Jis būna ir nesaldus. Jam kepti reikės keraminio indo maždaug 14 cm skersmens. Arba 2-4 mažesnių indelių....
kiaušiniai
Svogūnai – naudojami įvairiuose patiekaluose. Vis dėlto, šiandienos straipsnyje kalbėsime ne apie svogūnų panaudojimą kulinarijoje, bet apie 16 kitų būdų, kaip juos panaudoti....
Turbūt visi yra valgę mišrainės su juodos duonos kubeliais. Šį kartą siūlau variaciją šia tema - kai kuriuos produktus pakeičiau, o kai kuriuos paruošiau ne taip, kaip įprasta....
Tobulas desertas savaitgaliui....
Kartais taip norisi kuo nors pasilepinti, o šaldytuve tik būtiniausi produktai. Išeitis yra, tai gali būti varškės apkepas, kuris niekuomet nenuvilia....
Jei nemėgstate dažyti margučių, spalvingų „kiaušinių“ galite prasimanyti ir kitais būdais. Galbūt kaip tik Velykos bus tas metas, kai pradėsite eksperimentuoti....
Tai visiems puikiai pažįstama daržovė, gausiai naudojama lietuviškoje virtuvėje. Gana tradiciškai – virti burokėliai ant silkės su majonezu, šaltibarščiai, barščiai, marinuoti burokėliai, burokėliai su žirneliais ir keli kiti receptai iš gausios burokėlių armijos. Rodos, nieko naujo nesugalvosi, viskas jau seniai išragauta. Bet... netikėtai iš lūpų į lūpas keliauja nauji gaminimo būdai, ir štai, vietoj virtų burokėlių galime išbandyti keptus burokėlius, o gali...
Taigi, norite pusryčių kaip aukščiausios klasės restorane? Siūlome du metodus kaip kiaušinius išvirti be lukšto....
Siūlome pyrago receptą, kurio gamybai nereikia įdėti daug pastangų, tačiau rezultatu nusivilti neturėtumėte....
Šis pyragas tinka ir tiesiog prie arbatos, ir ypatingai progai pažymėti....
Velykoms norėtumėte iškepti labai gražų (ir net gardų) tortą, puoštą avinėliais, viščiukais, kiškučiais ar kitais gražumynais? Jei nesate įsitikinę, kad turite tokių gebėjimų, pabandykite pagaminti ką nors paprastesnio. Aš pabandžiau – pavyko štai taip... Tikiuosi, netobulas bandelių – kiškučių įvaizdis neatbaidys jūsų nuo bandymų sėkmingiau pakartoti šį kulinarinį eksperimentą – juk atrodo jis tikrai smagiai....