53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Cukinijos ir sūrio apkepas

Cukinijos ir sūrio apkepas

Ne Lietuvoje šis patiekalas žinomas kaip clafoutis. Jis būna ir nesaldus. Jam kepti reikės keraminio indo maždaug 14 cm skersmens. Arba 2-4 mažesnių indelių.

Reikės:

2 kiaušinių,
50 g rikotos arba grietinėlės sūrio,
90 g natūralaus jogurto arba kefyro,
2 vidutinio dydžio cukinijų,
60 g Ementalio sūrio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio džiovinto raudonėlio.

Kaip gaminti

* Kiaušinius plakite su jogurtu ir rikota. Įmaišykite rupiai sutarkuotą Ementalio sūrį, druską pipirus, raudonėlį.
* Cukinijas nuplaukite ir labai plonai išilgai supjaustykite.
* Plakinį supilkite į sviestu pateptą formą.
* Iš cukinijų juostelių susukite roželes ir susmeikite į plakinį. Arba rupiai sutarkuotas cukinijas sumaišykite su plakiniu.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.

Mano išsaugoti straipsniai