Ne Lietuvoje šis patiekalas žinomas kaip clafoutis. Jis būna ir nesaldus. Jam kepti reikės keraminio indo maždaug 14 cm skersmens. Arba 2-4 mažesnių indelių.
Reikės:
2 kiaušinių,
50 g rikotos arba grietinėlės sūrio,
90 g natūralaus jogurto arba kefyro,
2 vidutinio dydžio cukinijų,
60 g Ementalio sūrio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio džiovinto raudonėlio.
Kaip gaminti
* Kiaušinius plakite su jogurtu ir rikota. Įmaišykite rupiai sutarkuotą Ementalio sūrį, druską pipirus, raudonėlį.
* Cukinijas nuplaukite ir labai plonai išilgai supjaustykite.
* Plakinį supilkite į sviestu pateptą formą.
* Iš cukinijų juostelių susukite roželes ir susmeikite į plakinį. Arba rupiai sutarkuotas cukinijas sumaišykite su plakiniu.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.