53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Skanus aromatingas kepsnys

Skanus aromatingas kepsnys

Aromatingas orkaitėje keptas kumpis – lietingai dienai, kai lietus neleidžia kepsnių čirškinti ant grotelių. Išbandykite šį receptą.

Reikės:
1 kg kiaulienos kumpio su odele,
svogūno,
1-2 lauro lapelių,
5 juodųjų pipirų,
3 kvapiųjų pipirų,
3 česnako skiltelių,
100 g apelsinų džemo,
1 valgomojo šaukšto rudojo cukraus,
1 valgomojo šaukšto garstyčių,
1 arbatinio šaukštelio druskos (arba pagal skonį).

Kaip gaminti
* Kumpį nuplaukite ir įdėkite į kepimo indą. Pripilkite iki pusės indo vandens. Aplink kumpį suberkite pipirus, sudėkite supjaustytą svogūną, perpjautas česnako skilteles, lauro lapelius. 
* Indą su kumpiu uždenkite folija, kad šis troškintųsi, ir pašaukite į 160 laipsnių orkaitę maždaug 30 min.
* Ištraukus iš orkaitės kumpį atidenkite, odos paviršių supjaustykite kaip parodyta nuotraukoje. 
* Džemą, garstyčias, cukrų ir druską sumaišykite ir šia mase ištrinkite kumpį. Jeigu per karštas – užtepkite mišinį teptuku. Pašaukite į 160 laipsnių orkaitę dar 20-25 min.  Per tą laiką keletą kartų kepsnį ištraukite ir vis aptepkite pasigamintu mišinių, kol jo neliks.
* I škeptą ir iš orkaitės ištrauktą kepsnį palaikykite 10 min. nesupjaustytą, kad vienodai jame pasiskirstytų sultys.

Daugiau kepsnių receptų:
 
Ant grotelių keptos paukštienos krūtinėlės
Ypatingas kepsnys su daržovėmis

Mano išsaugoti straipsniai