Kiaušinis – amžino gyvybės rato, atgimimo simbolis – ant šv. Velykų stalo užima garbingą vietą, pagrindinis šios pavasario šventės atributas. Prieš Velykas kiekvienoje šeimoje kiaušiniai dažomi svogūnų lukštais, įvairiais kitais gamtiniais ar cheminiais dažais, marginami vašku arba dar ir skutinėjami įvairiais raštais. Tai pagrindinis malonus užsiėmimas, suteikiantis daug džiaugsmo visai šeimai, besiruošiant ilgai lauktai pavasario šventei....
kiaušiniai
Mūsų virtuvėje tęsiasi obuolių pyragų sezonas. Šiandien ant stalo obuolių pyragas su kondensuotu pienu....
Obuolių sezonas įsibėgėjo, tad vis yra ir pyragų su jais mūsų namuose. Šį kartą siūlome kekso variaciją su varške....
Pastaruoju metu įsigalėjęs angliškas naujadaras „brunch“ (lietuviškai – vėlyvieji pusryčiai, bet verčiant paraidžiui išeitų „puspiečiai“) jau baigia išstumti mums įprastus pusryčius. Tai specifinis savaitgalio valgymo metas, kai keltis pusryčių dar tingisi, o gaminti pietus – ankstoka... Šįkart pateikiame kitokių kiaušinių keptuvėje receptą....
Kai lyja, norisi susikurti jaukią atmosferą namuose, o vienas iš būdų - ką nors pasigaminti....
Šis sekmadienis - tai diena, kai savo brangiausioms dėmesį galime rodyti įvairiausiomis formomis. Mes nusprendėme išbandyti šį pyragą ir nenusivylėme!...
Velykos – tai gamtos atbudimo ir prisikėlimo šventė. Juk po žiemos, laukiant pavasario, mus džiugina net ir patys mažiausi pasirodantys daigeliai. Taigi, Velykų šventinį stalą Gėlių dizaino studijos „Nerine“ floristė Asta Šlekienė siūlo puošti natūraliais augalais, žalumynais, kurie pabrėš pavasarinės šventės išskirtinumą, pripildys namus Velykų dvasia ir suteiks mūsų šventiniam stalui puošnumo....
Galbūt būtent šį savaitgalį verta išbandyti šį receptą?...
Velykos jau čia pat, o vienas iš svarbiausių šios šventės akcentų – spalvingi velykiniai kiaušiniai....
Obuolių sezonas įsibėgėjo, tad vis yra ir pyragų su jais mūsų namuose. Šį kartą siūlome kekso variaciją su varške....
Pernai, belaukdama šv. Velykų, dažiau velykinius kiaušinius ne su pirktiniais cheminiais dažais, o išbandžiau įvairius maistui vartojamus augalus. Rezultatai buvo labai įdomūs ir netikėti, apie juos galima rasti ČIA...
Šie kibinai išlieka traškūs net atvėsę. Beje, dėmesio vertas jų įdaras – jis labai skanus, nes žalia supjaustoma į mažus gabalėlius. Bus dar skaniau, jei pridėsite riebalų – štai tobulas kibinų įdaras....