Nepasilikte šventinių eksperimentų paskutinėms dienoms. Pats metas atrasti kažką naujo!...
kiaušiniai
Kiaušinis – vienas tų produktų, be kurio neįsivaizduojamas šaldytuvo turinys. Kiaušinius valgome pusryčiams ar naudojame ruošdami patiekalus ar kepinius, o artėjant Velykoms jau sukame galvas, kaip juos marginsime ir puošime šventinius stalus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad kiaušiniai yra viena iš kasdienio pirkėjų krepšelio prekių, o prieš Velykas jų pardavimai ženkliai šokteli....
Pasibaigus Velykoms, lieka daug virtų kiaušinių. Jei mintis valgyti juos vienus nebedžiugina, siūlome išeitį – net 5 receptus, kuriuose likę kiaušiniai atras savo vietą. Nuo gaivių salotų iki sočių gurmaniškų kukulių ir net saldumynų. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad praėjus šventėms, pirkėjai stengiasi grįžti į ritmą, perka daugiau vaisių, daržovių, daug dėmesio sulaukia sveikesnio maisto pasirinkimai....
Likus vos mėnesiui iki Velykų, vis dažniau susimąstome, kokiais naujais patiekalais pradžiuginsime savo svečius ir kas taps tikra stalo žvaigžde. Dažnai šventiniame valgiaraštyje atsirandantys įdaryti kiaušiniai tikrai gali pretenduoti į tokį titulą, ypač todėl, kad mažame kąsnelyje gali sutalpinti daugybę netikėtų skonių. Tad tam, kad šis užkandis užkariautų ragautojų širdis ir skrandžius, prireiks visai nedaug: žiupsnelio fantazijos ir egzotinių skonių. ...
Margučių dažymas yra neatsiejama Velykų šventės tradicija. Siekiant nustebinti artimuosius įspūdingais raštais ir spalvomis vertėtų žinoti, kad darbui galima pasitelkti neįprastų priemonių. Maisto gamybos ekspertė dalinasi keliais margučių dažymo būdais, kad šv. Velykų ryto stalas būtų spalvingesnis....
Kaip nepersivalgyti, o persivalgius, palengvinti virškinimo procesą? Kiek kiaušinių valgyti, o gal jų apskritai vengti? Kokiuose maisto deriniuose gali slypėti pavojus? Ką daryti, kad šventinis Velykų meniu nevirstų kelione į vaistinę ar ligoninę? Į klausimus, kurie itin dažnai užduodami prieš Velykas ir po švenčių, atsako vaistininkė....
Velykinis stalas be margučių tikrai neįsivaizduojamas, juk jie yra vienas svarbiausių šios pavasario šventės simbolių. Jų puošybos būdų yra pačių įvairiausių, o žinodami kelias gudrybes, juo nesunkiai nudažysite ir džiaugsitės nepaprasta margučių spalvų gama....
Sveikiname Šv. Velykų proga ir siūlome pasisemti šventinio įkvėpimo šiame video įraše. Čia rasite ne tik kiaušinių dažymo idėjų, bet ir originalių kiaušinių lukštų panaudojimo būdų....
Benedikto kiaušiniai tituluojami vėlyvųjų pusryčių karaliais. Traškios šoninės, karštų sviestu pateptų skrudintų angliškų bandelių, tobulai paruoštų kiaušinių ir šilto, kreminio olandiško padažo kombinacija nepalieka abejingų. Gera žinia šio patiekalo gerbėjams – Benedikto kiaušinius galima lengvai pasigaminti ir namuose, tereikia vadovautis keliomis paprastomis gudrybėmis. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad kiaušiniai – ...
Iki Velykų likus vos porai savaičių, daugelis jau pradeda planuoti šventinių pusryčių patiekalus, stalo dekoracijas ir, žinoma, kiaušinių marginimą. Įprasti kiaušinių dažai pakeliuose gali kainuoti ir 2–4 eurus, todėl siekiantys sutaupyti arba norintys natūraliai dekoruotų margučių, renkasi tai daryti su maisto produktais....
Ieškote, kuo nustebinti per šias Velykas? Verta pažvelgti į kiaušinių dažymą šiek tiek kitaip – ne visi žino, kad patys kiaušiniai, ne tik jų lukštai, taip pat gali būti spalvoti. Tereikia kelių šviežių daržovių, žiupsnio prieskonių, ir išleidus vos kelis eurus, ant jūsų stalo pražys nuostabios pavasario spalvos. Maisto technologė dalinasi žiniomis, kaip paruošti spalvingus kietai virtus ir lengvai marinuotus kiaušinius, tikrai išsiskiriančius iš kitų šventin...
Kiekvienas sodininkas sprendžia savarankiškai dėl augalų tręšimo priemonių. Galima išsirinkti tinkamą variantą iš daugybės galimų, o vienas iš tokių – kiaušiniai. Galbūt tai jums pasirodys keista, bet tręšti augalus rekomenduojama ne tik kiaušinių lukštais, bet ir pačiais kiaušiniais. Dalinamės sodininkų paslaptimi....