Siūlome pyrago receptą, kurio gamybai nereikia įdėti daug pastangų, tačiau rezultatu nusivilti neturėtumėte....
kiaušiniai
Atsitiktiniai
Ne Lietuvoje šis patiekalas žinomas kaip clafoutis. Jis būna ir nesaldus. Jam kepti reikės keraminio indo maždaug 14 cm skersmens. Arba 2-4 mažesnių indelių....
Kiaušinis – amžino gyvybės rato, atgimimo simbolis – ant šv. Velykų stalo užima garbingą vietą, pagrindinis šios pavasario šventės atributas. Prieš Velykas kiekvienoje šeimoje kiaušiniai dažomi svogūnų lukštais, įvairiais kitais gamtiniais ar cheminiais dažais, marginami vašku arba dar ir skutinėjami įvairiais raštais. Tai pagrindinis malonus užsiėmimas, suteikiantis daug džiaugsmo visai šeimai, besiruošiant ilgai lauktai pavasario šventei....
Ar įsivaizduojate tobulus pusryčius be tinkamai išvirto kiaušinio? Minkštas trynys, apsuptas idealiai išvirto baltymo, ir šalia gulinčios skrudintos duonos riekelės - tai receptas, kuris gali pradžiuginti net ir niūriausią rytą. Tačiau kiek iš mūsų iš tiesų žino, kaip pasiekti šį paprastą kulinarinį šedevrą?
Svogūnai – naudojami įvairiuose patiekaluose. Vis dėlto, šiandienos straipsnyje kalbėsime ne apie svogūnų panaudojimą kulinarijoje, bet apie 16 kitų būdų, kaip juos panaudoti....
Kaip nepersivalgyti, o persivalgius, palengvinti virškinimo procesą? Kiek kiaušinių valgyti, o gal jų apskritai vengti? Kokiuose maisto deriniuose gali slypėti pavojus? Ką daryti, kad šventinis Velykų meniu nevirstų kelione į vaistinę ar ligoninę? Į klausimus, kurie itin dažnai užduodami prieš Velykas ir po švenčių, atsako vaistininkė....
Pastaruoju metu įsigalėjęs angliškas naujadaras „brunch“ (lietuviškai – vėlyvieji pusryčiai, bet verčiant paraidžiui išeitų „puspiečiai“) jau baigia išstumti mums įprastus pusryčius. Tai specifinis savaitgalio valgymo metas, kai keltis pusryčių dar tingisi, o gaminti pietus – ankstoka... Šįkart pateikiame kitokių kiaušinių keptuvėje receptą....
Turbūt visi yra valgę mišrainės su juodos duonos kubeliais. Šį kartą siūlau variaciją šia tema - kai kuriuos produktus pakeičiau, o kai kuriuos paruošiau ne taip, kaip įprasta....
Obuolių sezonas įsibėgėjo, tad vis yra ir pyragų su jais mūsų namuose. Šį kartą siūlome kekso variaciją su varške....
Likus vos mėnesiui iki Velykų, vis dažniau susimąstome, kokiais naujais patiekalais pradžiuginsime savo svečius ir kas taps tikra stalo žvaigžde. Dažnai šventiniame valgiaraštyje atsirandantys įdaryti kiaušiniai tikrai gali pretenduoti į tokį titulą, ypač todėl, kad mažame kąsnelyje gali sutalpinti daugybę netikėtų skonių. Tad tam, kad šis užkandis užkariautų ragautojų širdis ir skrandžius, prireiks visai nedaug: žiupsnelio fantazijos ir egzotinių skonių. ...
Velykos – tai gamtos atbudimo ir prisikėlimo šventė. Juk po žiemos, laukiant pavasario, mus džiugina net ir patys mažiausi pasirodantys daigeliai. Taigi, Velykų šventinį stalą Gėlių dizaino studijos „Nerine“ floristė Asta Šlekienė siūlo puošti natūraliais augalais, žalumynais, kurie pabrėš pavasarinės šventės išskirtinumą, pripildys namus Velykų dvasia ir suteiks mūsų šventiniam stalui puošnumo....