Pernai, belaukdama šv. Velykų, dažiau velykinius kiaušinius ne su pirktiniais cheminiais dažais, o išbandžiau įvairius maistui vartojamus augalus. Rezultatai buvo labai įdomūs ir netikėti, apie juos galima rasti ČIA...
kiaušiniai
Atsitiktiniai
Kiaušinis – vienas tų produktų, be kurio neįsivaizduojamas šaldytuvo turinys. Kiaušinius valgome pusryčiams ar naudojame ruošdami patiekalus ar kepinius, o artėjant Velykoms jau sukame galvas, kaip juos marginsime ir puošime šventinius stalus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad kiaušiniai yra viena iš kasdienio pirkėjų krepšelio prekių, o prieš Velykas jų pardavimai ženkliai šokteli....
Velykos jau čia pat, o vienas iš svarbiausių šios šventės akcentų – spalvingi velykiniai kiaušiniai....
Margučių dažymas yra neatsiejama Velykų šventės tradicija. Siekiant nustebinti artimuosius įspūdingais raštais ir spalvomis vertėtų žinoti, kad darbui galima pasitelkti neįprastų priemonių. Maisto gamybos ekspertė dalinasi keliais margučių dažymo būdais, kad šv. Velykų ryto stalas būtų spalvingesnis....
Ar įsivaizduojate tobulus pusryčius be tinkamai išvirto kiaušinio? Minkštas trynys, apsuptas idealiai išvirto baltymo, ir šalia gulinčios skrudintos duonos riekelės - tai receptas, kuris gali pradžiuginti net ir niūriausią rytą. Tačiau kiek iš mūsų iš tiesų žino, kaip pasiekti šį paprastą kulinarinį šedevrą?
Tobulas desertas savaitgaliui....
Benedikto kiaušiniai tituluojami vėlyvųjų pusryčių karaliais. Traškios šoninės, karštų sviestu pateptų skrudintų angliškų bandelių, tobulai paruoštų kiaušinių ir šilto, kreminio olandiško padažo kombinacija nepalieka abejingų. Gera žinia šio patiekalo gerbėjams – Benedikto kiaušinius galima lengvai pasigaminti ir namuose, tereikia vadovautis keliomis paprastomis gudrybėmis. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad kiaušiniai – ...
Kartais taip norisi kuo nors pasilepinti, o šaldytuve tik būtiniausi produktai. Išeitis yra, tai gali būti varškės apkepas, kuris niekuomet nenuvilia....
Mūsų virtuvėje tęsiasi obuolių pyragų sezonas. Šiandien ant stalo obuolių pyragas su kondensuotu pienu....
Šie kibinai išlieka traškūs net atvėsę. Beje, dėmesio vertas jų įdaras – jis labai skanus, nes žalia supjaustoma į mažus gabalėlius. Bus dar skaniau, jei pridėsite riebalų – štai tobulas kibinų įdaras....
Kiaušinis – amžino gyvybės rato, atgimimo simbolis – ant šv. Velykų stalo užima garbingą vietą, pagrindinis šios pavasario šventės atributas. Prieš Velykas kiekvienoje šeimoje kiaušiniai dažomi svogūnų lukštais, įvairiais kitais gamtiniais ar cheminiais dažais, marginami vašku arba dar ir skutinėjami įvairiais raštais. Tai pagrindinis malonus užsiėmimas, suteikiantis daug džiaugsmo visai šeimai, besiruošiant ilgai lauktai pavasario šventei....
Šis pyragas tinka ir tiesiog prie arbatos, ir ypatingai progai pažymėti....