Šie kibinai išlieka traškūs net atvėsę. Beje, dėmesio vertas jų įdaras – jis labai skanus, nes žalia supjaustoma į mažus gabalėlius. Bus dar skaniau, jei pridėsite riebalų – štai tobulas kibinų įdaras.
Produktai tešlai: 650 g miltų, 250 g sviesto, 200 ml vandens, 0,5 šaukštelio druskos, 0,5 šaukštelio cukraus, 1 šaukštas acto, 3 kiaušiniai.
Produktai įdarui: 600 g avienos arba jautienos, 2 svogūnai, 100 g kurdiuko (poodinių riebalų), druskos, juodųjų maltų pipirų.
Kaip gaminti:
Miltus persijokite. Sviestą supjaustykite peiliu ir sumaišykite su miltais. Įmuškite du kiaušinius, suberkite druską, cukrų, supilkite vandenį ir actą. Užminkykite tešlą tešla kibinams turi būti vientisa. Suvyniokite tešlą į polietileno plėvelę ir valandai įdėkite į šaldytuvą.
Mėsą smulkiai supjaustykite (tik nemalkite mėsmale, nes įdaras nebebus sultingas), suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus, riebalus, druską, pipirus, išmaišykite.
Atgnybkite nuo tešlos gabalėlį, padarykite rutuliuką, jį iškočiokite į ploną paplotėlį. Ant vienos pusės uždėkite 1 šaukštą įdaro, užklokite kita papločio puse, kraštus sudėkite ir užsukite.
Prieš pašaunant į orkaitę aptepkite kibinus kiaušiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Kibinus su mėsa galima apkepti aliejuje. Taip juos seniau kepdavo karaimai.
Skanaus!