Taigi, norite pusryčių kaip aukščiausios klasės restorane? Siūlome du metodus kaip kiaušinius išvirti be lukšto.
1 būdas. Šis būdas man atrodo sudėtingas, nes kiaušiniai gali ir nepavykti. Jam reikia kantrybės ir sėkmės.
Paimam didesnį puodą, kuriame užviriname vandenį. Įpilame kelis šaukštus acto. Kiaušinį perkeliame į kavos puodelį, svarbu nesugadinti trynio. Vanduo turi būti beveik verdantis. Pasiekus tokią stadiją, vandenį reikia pradėti maišyti šaukštu taip, kad viduryje susidarytų sūkuriukas. Kiaušinį iš puodelio pilame atsargiai tiesiai į tą sūkuriuką. Kiaušinio baltymai turėtų apsivyti trynį, dalis jų liks pludūriuoti vandens paviršiuje, tad nenustebkite. Galima šaukštu mėginti dar paformuoti kiaušinį, kad pavyktų gražesnis. Verdame 3 minutes, jei mėgstame minkštą kiaušinį, 4–5 — vidutinį.
Šį kartą, man kiaušinis pavyko. Šio būdo minusas, kad vienu metu išeis virti tik vieną kiaušinį (nors esu matęs, kad į vieną puodą supila ir kelis).
2 būdas. Šis būdas yra labai paprastas. Taigi, paimame maistinės plėvelės ir klojame ją į puodelį. Ant plėvelės užlašiname lašelį aliejaus ir pirštu ištepame plėvelę.
Čia tam, kad išviręs kiaušinis nepriliptų prie plėvelės ir būtų gražus ir lygus. Iškulame kiaušinį ir plėvelę užspaudžiame. Dedame į verdantį vandenį ir verdame 3–4 minutes, jei mėgstame minkštai ir 4–5 — vidutiniškai. Į puodą vienu metu galima dėti kiek tik norite kiaušinių. Baigus virti, kiaušinį išimame iš vandens ir po to iš plėvelės.
Taip virtą kiaušinį dedame ant baltos duonos riekės ir valgome su majonezu. Skanaus!
Šaltinis: Kasuvalgyti.lt