53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Pikantiško skonio mėsiška sriuba

Pikantiško skonio mėsiška sriuba

Kai norisi greitai sušilti, virkite sriubos. Ją greitai paruošite, numalšinsite alkį ir dar nebaigus pietauti ar vakarieniausti pajusite malonią šilumą visame kūne.

Reikės:
3 litrų vandens,
200 g maltos mėsos,
3 bulvių,
2 morkų,
saliero koto,
svogūno ropelės,
pluoštelio petražolių,
lauro lapelio,
mažyčio žiupsnelio aitriosios paprikos,
druskos, pipirų pagal skonį,
trupučio aliejaus.

Kaip gaminti
* Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
* Maltą mėsą sudėkite į keptuvę ir ant silpnos ugnies kepinkite kartu su svogūnu.
* Bulves, morkas nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
* Saliero kotą nuplaukite ir smulkiais supjaustykite griežinėliais.
* Morkas nuskuskite, nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į keptuvę su trupučiu aliejaus. Pabarstykite druska ir apkepkite.
* Į puode užvirusį vandenį suberkite bulvių gabaliukus ir su svogūnais pakepintą maltą mėsą. Pavirkite apie 10 min.
* Tada į puodą suberkite supjaustytą salierą, pakepintus morkos gabaliukus. Įmeskite lauro lapelį.
* Ragaukite ir, jeigu reikia, įberkite dar druskos, pipirų, aitriosios paprikos. Virkite dar apie 5-7 min.
* Išjungus viryklę į puodą suberkite sukapotas petražoles.

Mano išsaugoti straipsniai