Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Kiauliena su obuoliais

Kiauliena su obuoliais, medumi ir garstyčiomis

Medaus saldumas, garstyčių aitrumas ir obuolių rūgštumas drauge su sodriu mėsos skoniu – tobulas derinys.

Reikės:

2 šaukštų sviesto,

75 ml medaus,

1 šaukšto garstyčių grūdelių,

saujos šviežių čiobrelių,

1 citrinos žievelės,

2 šaukštų obuolių sidro acto,

4 gabalų po 200 g kiaulienos filė,

2 didelių obuolių,

druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Sudėkite sviestą, medų, garstyčias, čiobrelius ir nutarkuotą citrinos žievelę į puodą, įkaitinkite ant nedidelės ugnies, kol užvirs. Supilkite actą ir kaitinkite kelias minutes, kol masė sutirštės.

Supjaustykite kiaulienos filė apvaliomis riekelėmis. Teptuku aptepkite mėsą medaus ir garstyčių padažu, pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite į įkaitintą keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.

Į kepimo indą sudėkite pusę žiedais supjaustytų obuolių, ant kiekvieno guldykite po mėsos gabalėlį, o ant viršaus – vėl po obuolio riekelę. Gausiai aptepkite medaus ir garstyčių padažu ir troškinkite uždengtame inde iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tada atsargiai apverskite mėsos ir obuolių „sluoksniuočius“, apšlakstykite likusiu padažu ir dar pakepkite, kol kiauliena taps minkšta.

Patarimas. Kiaulienos kepsnius patiekite su bulvių koše – derinys klasikinis ir laiko patikrintas, o bulvės dabar skanios ir „vertos nuodėmės“…

Mano išsaugoti straipsniai