Ši sriuba tinka vegetarams ir ne tik....
sriuba
Pavalgyti gamtoje dabar susiruošiame ne tik savaitgaliais ar po žydinčiomis sakuromis sostinėje prie Neries. Imame pavyzdį iš Vakarų didmiesčių gyventojų ir net pietauti darbo dieną su kolegomis traukiame į artimiausią parką, o patogiuose nešiotis maisto induose atsinešame ne tik sumuštinių....
Užtruksite 2,5 valandos, darbo 20 min. Ne per seniausiai pamačiau labai gražių mėsingų jautienos šonkaulių ir net nežinodamas, ką su jais galima daryti ir nusipirkau jų. Kainavo pigiai, pigiau nei kiaulienos šonkauliai. O pasirodo pigūs jie dėlto, kad yra baisiai kieti. Reikėjo, ką nors sumąstyt ir skaniai pagaminti šonkaulius. Prisiminiau, kad nesenai valgiau skanią jautienos sriubą, su plėšyta jauti...
Obuolys ne vienam yra vienas mėgstamiausių vaisių - jis paprastas, bet labai naudingas ir skanus. Tiesa, kiekvieną rudenį ateina laikotarpis, kai graužti obuolius kiek pabosta, tuomet pereinama prie jų kepimo orkaitėje, kol pabosta ir tai. Taip turite kelias dėžes obuolių, bet nežinote, ką su jais nuveikus. Pateikiame Jums keturis receptus, kaip obuoliais pagardinti šeimos pietus. Tikri obuolių mėgėjai gali pamėginti visus šiuos patiekalus pietumsparuošti iš karto!...
Rudens vakarai tinka lengviems užkandžiams ir švelnioms trintoms sriuboms. Daržovių gausa leidžia rinktis iš sveikų moliūgų, cukinijų ar kitų daržovių. Cukinijų sriuba tinka tomis dienomis, kai reikia greitai pagaminamo ir lengvo patiekalo, tik iš kelių ingredientų....
Pavasaris – šparagų sezonas. Tai daržovė, kuri auginama ir Lietuvoje. Kaip namuose pasigaminti skanios šparagų sriubos? Receptas – viešbučio „Radisson Blu Astorija“ restorano virtuvės šefo Gedimino Andriuškevičiaus....
Po švenčių nėra paprasta save, svečius ar namiškius kuo nors nustebinti – tiek visko prisiragavome... O ir ilgai suktis prie puodų jau nėra noro. Tad dabar pats metas išbandyti nesunkiai pagaminamų, egzotiškų patiekalų receptus. Jų „slaptasis komponentas“ – kokosų pienas, taip mėgstamas Azijos virtuvėje. Daug kulinarinių įdomybių apie jį rasite žurnalo „Mano namai“ sausio mėnesio numeryje, o dabar susigundykite paragauti neįprasto skonio sriubos!...
Kiekvieną mielą dieną šeimai gaminti pietus ir vakarienę galime ne kiekvienas. O jeigu ir galime, ar visada užtenka fantazijos, kuo pamaloninsime namiškius rytoj? Pamėginkite iš vakarienei skirto patiekalo likučių kitą dieną paruošti visiškai naują, vakar dienos valgio neprimenantį patiekalą....
Net pagal labai paprastą receptą keraminiuose puodeliuose gaminamas troškinys gardesnis nei verdamas „bendrame katile“. Matyt, turi šie indai savų paslapčių – tad kodėl nepabandžius jų įminti?...
Vieni ją gardina fetos trupiniais, kiti – mėgstamais žalumynais. Dar vienas būdas skaniai pagardinti šią šaltą sriubą – skrudintas batonas. Išbandykite ir jūs....
Vieni sako, kad pašildytas maistas – praranda savo maistinę vertę. Kiti sriubos verda daugiau, nes ji antrą dieną esanti skanesnė. O kaip darote jūs?...
Daugiau jokio turinio