53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Trintos daržovių sriubos: 3 paprasti receptai

Trintos daržovių sriubos: 3 paprasti receptai

Atvėsus orams, vis dažniau norisi pasilepinti karštais, tačiau nesudėtingais patiekalais. Tam puikiai tiks sriubos – skanios ir kvapnios, atskleidžiančios pačius gardžiausius skonius. Sušildykite savo namus išmėgindami originalius trintų sriubų receptus.

Keptų pomidorų ir paprikų sriuba

Reikės: 8 pomidorų, 3 raudonų paprikų, saujos šviežių bazilikų, 5 laurų lapų, 4 skiltelių česnako, 125 ml vandens, 3 arbatinių šaukštelių citrinų sulčių, 3 arbatinių šaukštelių pomidorų pastos, alyvuogių aliejaus, žiupsnelio pipirų ir druskos.

„Paprikas ir pomidorus supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, bazilikais ir apie 30 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškeptas daržoves sudėkite į indą, kuriame trinsite sriubą. Užpilkite vandeniu, citrinos sultimis, užvirinkite ir sutrinkite iki vientisos masės”, – receptu dalinasi Aidas Poleninas, „Maximos” maisto gamybos ekspertas.

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba

Reikės: 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 svogūno, 1 arbatinio šaukštelio tarkuoto imbiero, žiupsnelio kario miltelių, 4 stambiai pjaustytų morkų, 4 stiklinių daržovių sultinio, trečdalis stiklinės raudonųjų lęšių, žiupsnelio druskos bei pipirų.

„Puode įkaitinę aliejų kepkite svogūnus apie 5 minutes. Suberkite kario miltelius bei imbierą ir pakepkite dar 30 sekundžių. Suberkite morkas, supilkite sultinį, paskaninkite druska ir pipirais. Virkite apie 15 minučių arba tol, kol morkos suminkštės. Sutrinkite sriubą trintuve”, – aiškina ekspertas.

Morkų ir imbiero sriuba

Reikės: 1 valgomojo šaukšto rapsų aliejaus, 1 svogūno, 2 valgomųjų šaukštų tarkuoto imbiero, 2 česnako skiltelių, 2 arbatinio šaukštelio smulkintų muskato riešutų, 850 ml sultinio (pirkto arba paruošto prieš tai), 500 g morkų, 400 g baltųjų pupelių (skardinėje su skysčiu).

Papuošimui: 4 arbatinių šaukštelių smulkintų migdolų ir žiupsnelio smulkintų muskato riešutų.

„Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, imbierą, česnaką ir viską kepkite apie 5 minutes arba tol, kol suminkštės. Įmaišykite muskato riešutus ir pakepkite dar 1 minutę. Supilkite sultinį, suberkite susmulkintas morkas, baltąsias pupeles su skysčiu, tuomet uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20-25 minutes arba tol, kol morkos truputį suminkštės. Trečdalį gauto sriubos mišinio išimkite į atskirą indą, o likusią dalį sutrinkite maisto smulkintuvu. Tuomet viską vėl sudėkite į keptuvę ir kaitinkite tol, kol užvirs. Sriubą patiekite papuošę smulkintais imbierais bei muskato riešutais. Skanaus!”, – linki A. Poleninas.

Mano išsaugoti straipsniai