Po švenčių nėra paprasta save, svečius ar namiškius kuo nors nustebinti – tiek visko prisiragavome... O ir ilgai suktis prie puodų jau nėra noro. Tad dabar pats metas išbandyti nesunkiai pagaminamų, egzotiškų patiekalų receptus. Jų „slaptasis komponentas“ – kokosų pienas, taip mėgstamas Azijos virtuvėje. Daug kulinarinių įdomybių apie jį rasite žurnalo „Mano namai“ sausio mėnesio numeryje, o dabar susigundykite paragauti neįprasto skonio sriubos!...
sriuba
Nuo A iki Z
Kiekvieną mielą dieną šeimai gaminti pietus ir vakarienę galime ne kiekvienas. O jeigu ir galime, ar visada užtenka fantazijos, kuo pamaloninsime namiškius rytoj? Pamėginkite iš vakarienei skirto patiekalo likučių kitą dieną paruošti visiškai naują, vakar dienos valgio neprimenantį patiekalą....
Visas pasaulis gamina patiekalus iš bulvių. Kiekviena tauta turi bulvių patiekalų, kurie tokie gardūs, kad išplito toli už savo šalies sienų ir keliauja iš vienos pasaulio virtuvės į kitą, kaip kadaise pasaulį apkeliavo puikioji daržovė – bulvė....
Idealus pasirinkimas, kai norisi ko nors lengvo ir greitai pagaminamo!...
Kas nemėgsta žemės riešutų sviesto? Nesvarbu, ar tai būtų sausainių sudedamoji dalis, ar jis vienas kabinamas šaukštu – beveik visi, jei nėra alergiški riešutams, jį mėgsta. O JAV sausio 24-toji minima kaip Nacionalinė žemės riešutų sviesto diena. Išbandykite išskirtinį patiekalą!...
Šis receptas tikrai patiks tiems, kas ieško įdomesnių moliūgų sriubos receptų!...
Net pagal labai paprastą receptą keraminiuose puodeliuose gaminamas troškinys gardesnis nei verdamas „bendrame katile“. Matyt, turi šie indai savų paslapčių – tad kodėl nepabandžius jų įminti?...
Pavalgyti gamtoje dabar susiruošiame ne tik savaitgaliais ar po žydinčiomis sakuromis sostinėje prie Neries. Imame pavyzdį iš Vakarų didmiesčių gyventojų ir net pietauti darbo dieną su kolegomis traukiame į artimiausią parką, o patogiuose nešiotis maisto induose atsinešame ne tik sumuštinių....
Gardūs, traškūs ir kvepia vasara: taip, tai – lietuviški trumpavaisiai agurkai. Šios daržovės – kupinos vitaminų ir mineralų, o ir paskanina jos praktiškai kiekvieną mėsišką patiekalą, ypač paruoštą grilyje. Dar daugiau teigiamų emocijų sukels gaivinanti agurkų šaltsriubė, kurią rekomenduojame būtinai išbandyti šiltuoju sezonu....
Nepakartojamai skani sriuba!...
Dažno vaikystėje nemėgtos, bet suaugus įvertintos sriubos šiandien išgyvena kulinarinį atgimimą. Net ir tie, kurie išsijuosę kartoja, kad mamos sriuba skaniausia, kartais džiugiai nustemba restorane paragavę iš pirmo žvilgsnio keisto ingredientų derinio trintos sriubos dubenėlyje. Deja, eksperimentuoti gaminant sriubas namuose drįsta ne kiekvienas – bijo suklysti ir nuvilti namiškius ne kokiu rezultatu. Yra vos kelios pagrindinės taisyklės, kurių laikantis, kiekviena trint...
Sriuba, kuri tikrai sušildys tokią dieną....