Gardūs, traškūs ir kvepia vasara: taip, tai – lietuviški trumpavaisiai agurkai. Šios daržovės – kupinos vitaminų ir mineralų, o ir paskanina jos praktiškai kiekvieną mėsišką patiekalą, ypač paruoštą grilyje. Dar daugiau teigiamų emocijų sukels gaivinanti agurkų šaltsriubė, kurią rekomenduojame būtinai išbandyti šiltuoju sezonu.
Nors vasara už lango dar nekvepia, jos nuotaikos įkvėps gaivūs ir gardūs – balti šaltibarščiai. Šis patiekalas gali tapti puikiu artėjančios vasaros atradimu.
Baltiesiems šaltibarščiams reikės:
4–5 lietuviškų trumpavaisių agurkų
Ryšulėlio ridikėlių
1 l kefyro
4 kiaušinių
1 v. š. citrinos sulčių
Saujos svogūnų laiškų
Saujos krapų
Druskos, pipirų pagal skonį
Žiupsnelio cukraus
Gaminimas:
Agurkus ir ridikėlius supjaustykite šiaudeliais arba stambia burokine tarka. Susmulkinkite svogūnų laiškus ir krapus.
Viską sudėkite į dubenį ir užpilkite citrinos sultimis. Užberkite druskos, pipirų ir cukraus. Viską šiek tiek paspauskite mentele arba rankomis ir palikite kelioms minutėms pastovėti.
Į dubenį su daržovėmis ir prieskoniais supilkite kefyrą ir išmaišykite. Padėkite dubenį į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai valandą.
Šaltibarščiams pastovėjus, išvirkite kiaušinius. Nulupkite juos, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į šaltibarščius.
Užberkite likusių smulkintų svogūnų laiškų, krapų.
Šaltibarščius patiekite su virtomis arba keptomis bulvėmis, taip pat galite skanauti ir vienus. Skanaus!