Trintų sriubų privalumas yra tas, kad į jas galima sudėti kokias tik nori daržoves ir beveik kas kartą gauti skirtingus skonius. Vieną kartą papildomai galima įdėti saliero stiebų, kitą – įdomesnių prieskonių. Dalinamės klasikiniu trintos daržovių sriubos variantu, kuris tiks visai šeimai.
Puikios trintos sriubos standartinis daržovių rinkinys yra toks:
3-4 bulvės
Svogūnas
2 nedidelės morkos
Kelios skiltelės česnako
Druska, pipirai, keli lauro lapai
O toliau – kas tik šauna į galvą ir ką randi šaldytuve: salierai, cukinija, moliūgas, špinatai, žiedinis kopūstas, brokolis ir t.t.
Gaminimas:
Visas daržoves nuvalome, nuskutame, supjaustome nedideliais gabalėliais, užpilam vandeniu ir verdame, kol daržovės suminkštės.
Po to imam trintuvą ir gerai viską sutriname iki vientisos masės. Dar kartą pakaitiname ir baigta. Skanaus!
Eksperimentuokite ir rasite sau priimtiniausią skonį!