Lašiša – mėgstamiausia lietuvių žuvis. Karališka žuvis ruošiama ir prabangiausiuose restoranuose, tačiau stalo žvaigžde ją paversti galima kiekvienuose namuose. Nebūtina išlaidauti norint skanaus ir sotaus patiekalo. Parduotuvės atstovė Gintarės Kitovė sako, kad visa lašiša pasižymi geresne kaina už kilogramą, todėl ją renkasi sutaupyti norintys šios žuvies gerbėjai. Lašišą iškepti orkaitėje visai paprasta, o nerimauti dėl to, kad visko nesuvalgysite, neverta – likučius kitą dieną panaudosite naujiems gardiems patiekalams.
lašiša
Grilis – niekada neišsemiama vasaros tema, o jame kepti patiekalai – net ir patys paprasčiausi visuomet priverčia aikčioti iš nuostabos....
Kitokia pica – su žuvimi. Kad greičiau ją paruoštumėte, pirkite jau supjaustytą plonais griežinėliais lašišą....
Vėstančiam rudens pradžios vakarui, kai dar nesinori valgyti nieko sunkaus, puikiai tiks žuvis — lašiša. Dar daugiau, koks ruduo be obuolių ir medaus. Tad šiandien jums siūlau labai greitą, bet ypatingai skanų receptą....
Atėjus šiltajam sezonui vienas maloniausių užsiėmimų yra leisti laiką lauke, gaminant gardžius patiekalus ir vaišinant jais šeimą ar draugus. Pristatome du sveikus, skanius ir tikrai nesudėtingus ant grotelių ruošiamus patiekalus su žuvimi ir jūros gėrybėmis....
Vieną kartą per atsitiko toks dalykas... Susiruošiau gaminti sušius, išviriau kibius ryžius. Žvilgt į lentynėlę, o ten nėra Nori lapų sušiams gaminti. Buvo tik mažutis pakelis traškių, pakepintų dumblių lapų, kurie valgomi kaip traškučiai. Teko suktis iš padėties - lipdžiau sušių pyragą - tortą....