Kai parduotuvėse atsiranda arbūzai ir dar su maža kaina – tai ženklas, kad prasidėjo tikra vasara. Kulinarijos ekspertai teigia, kad arbūzai puikiai tinka ne tik gardžiuotis, bet ir įvairiems patiekalams gaminti, o šios vasaros viena iš maisto tendencijų – būtent patiekalai su arbūzais....
grilius
Nuo A iki Z
Jau tuoj Joninės – trumpiausia metų naktis, kurią daugelis leidžia su didele draugų kompanija prie laužo, iki kol pateka saulė. Didžiausias galvos skausmas – pasirūpinti, kad nieko netruktų prie vaišių stalo....
Prasidėjus šiltajam sezonui, daugelis suskubo demonstruoti savo sugebėjimus griliaus vakarėliuose – vieni perka kuo mandresnį grilių, kiti renkasi aukščiausios kokybės mėsą, treti bando svečius nustebinti įvairiausių marinatų receptais....
Tzatziki, lengvai pagaminimą ir universalų graikiško jogurto pagardą, vasarą išbandyti būtina. O dažnai ore tarsi tvyrant geros kompanijos bei juoko nuojautai norisi rasti tobulą patiekalą, kuriuo galėtumėte pasidalinti su draugais. Žinomas maisto tinklaraštininkas ir nuomonės formuotojas Donatas Karklius siūlo išbandyti šį tą įdomesnio už tradicinius šašlykus – sveiką vasarišką vištienos kebabą su naminiu tzatziki padažu.
Artėjantis savaitgalis – išskirtinis ir pasitaikantis vos kas keletą metų, kai per dvi savaitgalio dienas paminėsime įvairias šventes. Birželio 1 d. prasideda kalendorinė vasara, o birželio 2-oji – Tėvo diena, taip pat – Nacionalinė grilio diena. Tokią švenčių gausybę verta paminėti su išskirtiniais pietumis. Dalinamės išskirtiniu lauke keptos kiaulienos mentės ir grilintų paprikų receptu....
Lauko židinys gali būti puiki vieta išsikepti maisto, be to, įrengtas tinkamoje vietoje, jis gali tapti šeimos ar draugų susibūrimo bei bendravimo vieta. Tinkamai į aplinką įkomponuotas lauko židinys puošia ir papildo kiemo ar sodybos vaizdą. Skamba maloniai? Šie lauko židinio privalumai patiko ir ManoNamai.lt skaitytojui Juozui, kuris sutiko papasakoti, kaip savo rankomis įsirengė lauko židinį....