Kai parduotuvėse atsiranda arbūzai ir dar su maža kaina – tai ženklas, kad prasidėjo tikra vasara. Kulinarijos ekspertai teigia, kad arbūzai puikiai tinka ne tik gardžiuotis, bet ir įvairiems patiekalams gaminti, o šios vasaros viena iš maisto tendencijų – būtent patiekalai su arbūzais.
Maža kaina leis pasimėgauti vasaros skoniais
„Arbūzai yra neatsiejami nuo gero oro ir saulės, todėl pastaruoju metu vis dažniau atsiduria pirkėjų krepšeliuose. Žinoma, šiuo metu mūsų parduotuvių lentynose yra gausu ir kitų gardžių, šviežių vaisių, uogų, pavyzdžiui, braškių ir trešnių. Todėl neabejoju, kad speciali nuolaida arbūzams leis mūsų pirkėjams pasidžiaugti gausesniu šviežių vaisių krepšeliu ir tikraisiais vasaros skoniais“, – sako „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.
Mažasėkliai arbūzai yra mėgstami ne tik dėl to, kad yra sultingi ir beveik be sėklų, bet ir dėl savo optimalaus dydžio. Kadangi jie paprastai sveria 4–6 kg, galima drąsiai pirkti visą vaisių ir būti tikram, kad nesunkiai jį suvalgysite. O jei nenorite tiesiog skanauti vieno arbūzo kaip deserto, nepraleiskite progos jį panaudoti patiekalams ruošti. Beje, nuo standartinių arbūzų jie dar išsiskiria ir tuo, kad ilgiau išlaiko savo skonines savybes: juose yra mažai sėklų arba jų visai nėra, tad šie arbūzai lėčiau įgauna miltingą tekstūrą arba pernoksta.
Arbūzai – ne tik desertas
Dietologai arbūzus giria ne tik dėl vitaminų ir mikroelementų, kuriais jie turtingi, bet ir dėl didelio vandens kiekio, todėl jie itin naudingi karštą vasaros dieną. Be to, arbūzai puikiai dera su įvairiais sūriais, kitais vaisiais ir gali būti nebūtinai tik desertas.
„Lidl“ ekspertai siūlo išbandyti arbūzus ir ant grilio, ir pagardinti juo salotas. Jūsų dėmesiui – du, specialūs receptai su arbūzais.
Gaivumu dvelkiančios arbūzo, agurkų ir fetos salotos
Jums reikės:
300 g arbūzo;
150 g fetos sūrio;
1 ilgavaisio agurko;
2 v. š. saulėgrąžų;
Mėtų pagal skonį;
Padažui reikės:
50 ml alyvuogių aliejaus
2 v. š. citrinos sulčių
2 v. š. skysto medaus
1 a. š. garstyčių
Druskos ir česnako granulių pagal skonį
Gaminimas:
Nuluptą arbūzą ir fetos sūrį supjaustykite kubeliais, tuomet nulupkite ir supjaustykite agurką. Į lėkštę dėkite arbūzo, agurko ir fetos gabaliukus, užberkite saulėgrąžas bei išdėliokite ant viršaus mėtos lapelius.
Padažui į dubenį supilkite aliejų, citrinos sultis, medų, įdėkite garstyčių, taip pat įberkite druskos, česnako granulių ir išmaišykite. Padėkite paruoštą padažą į šaldytuvą, kad gerai atvėstų.
Prieš patiekiant salotas, apliekite jas paruoštu, atšaldytu padažu, skanaus!
Vasaros atradimas – grilintas arbūzas
Jums reikės:
1 arbūzo
2 žaliųjų citrinų
1 v. š. medaus
Druskos ir aitriųjų paprikų pagal skonį
Gaminimas:
Arbūzą supjaustykite riekelėmis. Tuomet iš citrinų išspauskite sultis ir išmaišykite su medumi. Šiuo mišiniu aptepkite arbūzo riekeles.
Kepkite ant grotelių po 1–2 minutes iš abiejų pusių. Patiekdami pabarstykite druska ir aitriosios paprikos milteliais, skanaus!