Išsaugoti2Cukinijos dabar ypatingai skanios, šviežios ir nebrangios, todėl šį mėnesį drąsiai galima vadinti cukinpjūčiu. Lietuviai jas pamėgę grilinti ir patiekti...
cukinijos
Cukinijos (Cucurbita pepo, brevicaulis) – tai aguročių atmaina, kilusi iš Italijos su mažesniais, švelnesnės odelės ir minkštesniu vidumi vaisiais. Jos ištvermingesnės nepalankioms metereologinėms sąlygoms ir dera gausiau už aguročius. Jos itin mėgstamos Vakarų Europoje ir Amerikoje. Lietuvoje plačiau auginamos nuo 1985 metų....
Cukinijos – neįnoringos, skanios daržovės, jos dera iki pat šalčių. Tačiau iš tiesų, būna taip, kad vos pražydusios cukinijos ima pūti. Pasiaiškinkime, dėl kokių priežasčių taip nutinka....
Pats metas išbandyti naujus receptus!...
Jau daugiau nei 40 metų spalio 1-ąją minima Pasaulinė vegetarų diena. Šią dieną įprasta peržvelgti savo mitybos įpročius, paieškoti naujų skonių bei receptų....
Valgyti daržoves turime galimybę ištisus metus, tačiau rudens derliaus gėrybės, be abejonės, skanesnės, net ir prekybos centruose pirktos. O jeigu daržovės pačių užaugintos – ką ir sakyti! Sakyti nieko nereikia, reikia atsivalgyti iki soties!...
Šiam receptui jums teprireiks 15 minučių, o rezultatu tikrai liksite patenkinti.
Kai darže jau užderėjo cukinijos, pats metas išbandyti naujus receptus....
Šiuo metu cukinijos – plačiai auginamos daržovės. Šviežias cukinijas galima dėti į salotas arba supjaustytas pailgomis riekelėmis naudoti su padažais. Taigi, dalinamės išsamiais patarimais, kaip auginti ir prižiūrėti cukinijas savo kieme....
Puikus skanėstas su traškia plutele ir gaiviu česnakiniu padažu, kuris tiks tiek paprastą dieną, tiek ir švientiniam stalui....
Džiaugiatės cukinijų derliumi? Pats metas eksperimentams!...
Būna tokių metų, kai derliaus kiekis džiugina, bet jis nespėja prinokti – subjūra orai, užpuola ligos, o gal suplanuotos atostogos būtent tuo metu, kai reikia nuimti derlių. Jei ne šiemet, tai kitais metais tikrai galėsite pasitelkti šias gudrybes!...