Nors vizualiai burokėlis iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti ne itin patrauklus, tačiau ši lietuviška daržovė turi daugybę vitaminų ir neretai yra linksniuojama kaip tikras sveikatos šaltinis. Mitybos specialistai dėl organizmui palankių savybių ragina burokėlius kuo dažniau įtraukti į savo meniu ir tikina, kad šių dienų kulinarija siūlo kur kas įdomesnių variacijų nei mums įprasti šaltibarščiai ar mišrainės....
Burokėliai
Kuo mėgausitės jau šį sekmadienį? Dalinamės viena iš laiko patikrintų idėjų....
Pasak LAMMC SDI Daržo augalų selekcijos sektoriaus vedėjos dr. Rasos Karklelienės ir jaunesniosios mokslo darbuotojos, prieskoninių augalų kolekcijos kuratorės Nijolės Maročkienės, norint visą vasarą mėgautis daržovių gausiu derliumi ir jų atsargų turėti per žiemą, dabar dar galime spėti savo daržuose pasėti daržovių sėklas ar pasodinti jų daigus....
Gausus daržovių derlius skatina gaminti gardžiausius patiekalus. Ir nors iš rudens teikiamų daržovių dažniausiai gaminame įvairius garnyrus prie mėsos ar žuvies patiekalų, iš jų galima paruošti ir puikius sveikuoliškus desertus, kurie nustebins originaliu skoniu. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, teigia, kad desertų pagrindu puikiai gali tapti morkos, moliūgai ar burokėliai. Tereikia pasitelkti vaizduotę....
Sėja, sėklos paskleidimas ir įterpimas į dirvą tam tikru gyliu, dažnai kartu beriant ir mineralines trąšas turi daug įtakos būsimam derliui. Kaip ir sėjos laikas, gylis, sėklos norma priklauso nuo augalo rūšies, sėklos kokybės, sėjimo būdo, pasėlio paskirties, vietos ir dirvos sąlygų....
Silkė neatsiejama Kūčių stalo dalis. Pateikiame 3 silkių paruošimo būdus, kurie tikrai praturtins Jūsų vakarienę....
Užauginti gerą šakniavaisių derlių smagu, garbinga ir malonu. Bet saulė, oras ir vanduo, kurie padėjo mus pasiekti gerų rezultatų vasarą, žiemą gali pergalę paversti visišku pralaimėjimu. Todėl labai svarbu apsiginkluoti žiniomis, kurios padės be klaidų ir nuostolių išsaugoti visus darže išaugintus burokėlius....
Daugiau jokio turinio