53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Kitoks skonis: šokoladinis burokėlių pyragas

Tokio dar neragavote: rudeninis šokoladinis burokėlių pyragas

Gausus daržovių derlius skatina gaminti gardžiausius patiekalus. Ir nors iš rudens teikiamų daržovių dažniausiai gaminame įvairius garnyrus prie mėsos ar žuvies patiekalų, iš jų galima paruošti ir puikius sveikuoliškus desertus, kurie nustebins originaliu skoniu. Thierry Lauvray, lietuviško prekybos tinklo atstovas, konditerijos ekspertas, teigia, kad desertų pagrindu puikiai gali tapti morkos, moliūgai ar burokėliai – tereikia pasitelkti vaizduotę.

Sveikesni desertai: ką reikia žinoti, gaminant skanėstus iš daržovių

„Rudenį turime gausų įvairiausių tradicinių, Lietuvoje auginamų daržovių derlių, tad pasirinkimas, kurias iš jų įtraukti į desertų sudėtį, tikrai platus. Burokėliai, morkos, moliūgai jau išsikovojo savo vietą konditerijos pasaulyje.

Tačiau saldžius kepinius galite gaminti ir su cukinijomis. Ypatingu skoniu desertus papildo paprikos. Taip pat verta rinktis ir uogas, džiovintus vaisius, jais lengvai galite pakeisti cukrų, tad desertas bus ne tik skanus, bet ir sveikesnis“, – teigia T. Lauvray.

Taip pat saldžius kepinius iš daržovių galima saldinti ir natūraliais sirupais, medumi. Juos papildyti galima ir bananais. Jie suteikia natūralaus saldumo.

Galima naudoti ir riešutų sviestą. Pasak konditerijos eksperto, gaminant desertus su daržovėmis svarbu atkreipti dėmesį ir į kitus naudojamus ingredientus. Jis pataria rinktis kuo natūralesnius produktus, viso grūdo miltus, vengti riebalų mišinių.

T. Lauvray siūlo išbandyti šokoladinio burokėlių pyrago receptą.

Šokoladinis burokėlių pyragas

Pyragui reikės:

300 g virtų burokėlių

80 g juodojo šokolado

3 kiaušinių

200 g cukraus

50 g tirpinto sviesto

30 g kakavos miltelių

200 g viso grūdo miltų

1 šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimas

Išvirtus burokėlius sutarkuokite, tuomet trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

Inde virš karšto vandens garų ištirpinkite šokoladą. Taip pat ištirpinkite ir sviestą. Leiskite jam atvėsti.

Išplakite kiaušinius su cukrumi. Įmaišykite sviestą, šokoladą ir burokėlių masę. Kruopščiai išmaišykite.

Kepimo miltelius ir kakavą suberkite į miltus, juos sumaišykite su burokėlių ir kiaušinių mase.

Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

Mano išsaugoti straipsniai