Silkė neatsiejama Kūčių stalo dalis. Pateikiame 3 silkių paruošimo būdus, kurie tikrai praturtins Jūsų vakarienę.
Silkė su keptais svogūnais
Reikės:
2 vnt. silkės filė;
1 svogūnas;
15 ml aliejaus;
Pipirų pagal skonį.
Silkes supjaustykite, pabarstykite pipirais. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite aliejuje, o kai jie atvės, sudėliokite ant silkių. Taip pat silkes galite papuošti krapais, petražolėmis.
Tešloje kepta silkė
Reikės:
3 vnt. silkės filė;
100 g miltų;
2 kiaušiniai;
10 ml aliejaus
Pipirų pagal skonį.
Silkę mirkykite tešloje, pagamintoje iš miltų, kiaušinio, galite įdėti ir šaukštą pieno, ir kepkite aliejuje iki pagels.
Silkė su keptais burokėliais
Reikės:
3 vnt. silkės filė;
2 virti burokėliai;
0,5 svogūno;
0,5 valgomojo šaukšto citrinų sulčių;
60 ml aliejaus;
Pipirų pagal skonį.
Burokėlius išvirkite, supjaustykite šiaudeliais, pakepinkite aliejuje, pridėkite jau pakepintus ir griežinėliais ar šiaudeliais supjaustytus svogūnus. Taip citrinos sulčių, šiek tiek cukraus. Silkę pabarstykite pipirais, sudėkite jau pagamintą burokėlių ir svogūnų masę. Patiekalą galite papuošti petražolėmis arba krapais. Šią silkę galite valgyti ir su grietine.