Silkė neatsiejama Kūčių stalo dalis. Pateikiame 3 silkių paruošimo būdus, kurie tikrai praturtins Jūsų vakarienę....
Burokėliai
Nuo A iki Z
Nors vizualiai burokėlis iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti ne itin patrauklus, tačiau ši lietuviška daržovė turi daugybę vitaminų ir neretai yra linksniuojama kaip tikras sveikatos šaltinis. Mitybos specialistai dėl organizmui palankių savybių ragina burokėlius kuo dažniau įtraukti į savo meniu ir tikina, kad šių dienų kulinarija siūlo kur kas įdomesnių variacijų nei mums įprasti šaltibarščiai ar mišrainės....
Raudonieji burokėliai raunami rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje, tad jei to nepadarėte – jau pats metas. Pateikiame patarimus, kaip juos išsaugoti per žiemą ir vieną marinavimo receptą....
Dažniausiai rekomenduojama daržoves sunaudoti per kelias dienas nuo įsigijimo. Tačiau ką reikia žinoti, jei norime jas išlaikyti ilgiau?...
Užauginti gerą šakniavaisių derlių smagu, garbinga ir malonu. Bet saulė, oras ir vanduo, kurie padėjo mus pasiekti gerų rezultatų vasarą, žiemą gali pergalę paversti visišku pralaimėjimu. Todėl labai svarbu apsiginkluoti žiniomis, kurios padės be klaidų ir nuostolių išsaugoti visus darže išaugintus burokėlius....
Jau nuo seno vasarą ir rudenį šeimininkės stengdavosi sukaupti kuo daugiau ir įvairesnių atsargų žiemai. Vienas iš labiausiai paplitusių konservavimo būdų yra džiovinimas, kadangi žiemą turėti džiovintų vaisių, daržovių, uogų yra labai pravartu. Vakarais patys galite pasiruošti džiovintų vaisių ar daržovių mišinių, kuriuos teliks įberti į makaronus, sultinius ar kitokį jūsų mėgstamą patiekalą....
Salotos gali būti ir užkandis, ir pagrindinis patiekalas. Be to, tai patogus vaišių valgis: peilio joms skanauti neprireiks. Šioms įdomioms salotoms paruošti sugaišite tiek pat, kiek ir karštajam patiekalui, bet jos to vertos – išbandykite. Kiekvienas iš šių salotų galima tobulinti – pagal save keisti produktų santykį: vienų įdėti daugiau, kitų mažiau. Svarbiausia, kad patiktų derinys....
Barščiai, salotos su pupelėmis – įprasti patieklai iš burokėlių. O ką neragauto iš jų paruošti? Išbandykite burokėlių užtepą su jogurtu....
Šią vasarą savo sklype užsiauginote gerą daržovių derlių? Puiku, bet tai tik pusė darbo. Dabar svarbiausia kuo ilgiau išlaikyti jį per žiemą. Apie tai ir pakalbėsime....
Sėja, sėklos paskleidimas ir įterpimas į dirvą tam tikru gyliu, dažnai kartu beriant ir mineralines trąšas turi daug įtakos būsimam derliui. Kaip ir sėjos laikas, gylis, sėklos norma priklauso nuo augalo rūšies, sėklos kokybės, sėjimo būdo, pasėlio paskirties, vietos ir dirvos sąlygų....
Tai visiems puikiai pažįstama daržovė, gausiai naudojama lietuviškoje virtuvėje. Gana tradiciškai – virti burokėliai ant silkės su majonezu, šaltibarščiai, barščiai, marinuoti burokėliai, burokėliai su žirneliais ir keli kiti receptai iš gausios burokėlių armijos. Rodos, nieko naujo nesugalvosi, viskas jau seniai išragauta. Bet... netikėtai iš lūpų į lūpas keliauja nauji gaminimo būdai, ir štai, vietoj virtų burokėlių galime išbandyti keptus burokėlius, o gali...
Paprastas bei greitai paruošiamas receptas, kuriame galėsite panaudoti savo sodo ir daržo gėrybes....