Užtruksite apie pusvalandį. Šiame užkandyje puikiai dera pipirų, sezamų aliejaus ir žaliųjų citrinų skoniai. Svarbiausia darant šį patiekalą susipjaustyti vištienos krūtinėlę kuo ilgesniais šiaudeliais — taip skaniau. Taip pat svarbu kepant vištienos juosteles nesuversti į krūvą, o kiekvieną juostelę atskirti ir mesti į karštą aliejų.
Ir, žinoma, atsargiai su čili pipirais. Pirma, nepadauginkit, antrą supjaustę čili, su rankomis nekrapštykite akių ar nosies.
Reikės:
2 vištienos krūtinėlės (dvi puselės);
2 kaiušinių baltymai;
2 v.š. krakmolo;
1 v.š. sezamų aliejaus;
1,5 a.š. pipirų;
1 a.š. druskos;
1 a.š. saldžios paprikos miltelių;
1 a.š. raudonėlio;
1 čili pipiriukas be sėklų;
0,5 žaliosios citrinos.
Kuo ilgesnėm juostelėm supjaustome krūtinėlę. Išplakame baltymus.
Į juos sudedame druską, pipirus, krakmolą, aliejų, prieskonius — viską, išskyrus čili ir citriną. Viską gerai išmaišome. Ten pat sudedame ir supjaustome vištieną, viską pamarinuojame apie valandą.
Geriausia juosteles kepti kiniškoje keptuvėje (angl. wok), bet jei neturi — tiks paprasta, bet reikės daugiau aliejaus. Aliejaus turi būti tiek, kad apsemptų juostelę ir jos nereiktų versti.
Taigi, gerai įkaitiname aliejų, ir dedame po vieną juostelę. Kepame dalimis po 3–4 min. Iškeptas juosteles dedame ant servetėlės, kad aliejus turėtų kur susigerti. Iškeptas juosteles sudedam į dubenį, ant viršaus užberiam griežinėliais supjaustytą čili, bei plonomis skiltelėmis pjaustytą žaliają citriną. Ant dubens uždedam lėkštę, ir viską paėmę į rankas gerai pakratome.
Tai darome, kol juostelės dar neatvėsusios, taip lengviau pasiskirstys ir susimaišys skoniai. Tada juosteles sudedam į lėkštę arba į stiklinę ir vaišinamės.
Skanaus!
Šaltinis: Kasuvalgyti.lt