53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Kumpiu ir sūriu pagardinti spagečiai

Kumpiu ir sūriu pagardinti spagečiai

Italai šį makaronų patiekalą vadina pasta carbonara. Tai vienas iš daugelio būdų skaniai paruošti spagečius.

Reikės:
maždaug 350 g spagečių,
3 kiaušinių,
100 g šalto rūkymo kumpio,
50 g parmezano,
50 g pekorino sūrio,
1-2 skiltelių česnako,
50 g sviesto,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
baziliko lapelių.

 
Kaip gaminti
* Spagečius sudėkite į pasūdytą verdantį ir virkite apie 10 min.
* Česnako skilteles nulupkite ir perpjaukite pusiau . Kumpio griežinėlius šiek tiek susmulkinkite. Sūrius sutarkuokite.
* Kiaušinius su trupučiu druskos ir pipirų išplakite, įmaišykite sūrius (truputį sūrio palikite patiekalui pabarstyti).
* Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite česnaką ir kumpio gabaliukus. Kepkite ant silpnos ugnies, kol kumpis taps traškus. Išgriebkite česnako gabaliukus. Karštį visai sumažinkite. Į keptuvę su kumpiu išgriebkite spagečius ir užpilkite kiaušinio ir sūrių plakiniu. Nukelkite keptuvę nuo viryklės. Gerai viską išmaišykite. Užpilkite keletą šaukštų verdančio vandens, kuriame virė makaronai. Dar sykį išmaišykite.
* Patiekalą patiekite pabarstytą sūriu ir baziliko lapeliais.

Mano išsaugoti straipsniai