Italai šį makaronų patiekalą vadina pasta carbonara. Tai vienas iš daugelio būdų skaniai paruošti spagečius.
Reikės:
maždaug 350 g spagečių,
3 kiaušinių,
100 g šalto rūkymo kumpio,
50 g parmezano,
50 g pekorino sūrio,
1-2 skiltelių česnako,
50 g sviesto,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
baziliko lapelių.
Kaip gaminti
* Spagečius sudėkite į pasūdytą verdantį ir virkite apie 10 min.
* Česnako skilteles nulupkite ir perpjaukite pusiau . Kumpio griežinėlius šiek tiek susmulkinkite. Sūrius sutarkuokite.
* Kiaušinius su trupučiu druskos ir pipirų išplakite, įmaišykite sūrius (truputį sūrio palikite patiekalui pabarstyti).
* Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite česnaką ir kumpio gabaliukus. Kepkite ant silpnos ugnies, kol kumpis taps traškus. Išgriebkite česnako gabaliukus. Karštį visai sumažinkite. Į keptuvę su kumpiu išgriebkite spagečius ir užpilkite kiaušinio ir sūrių plakiniu. Nukelkite keptuvę nuo viryklės. Gerai viską išmaišykite. Užpilkite keletą šaukštų verdančio vandens, kuriame virė makaronai. Dar sykį išmaišykite.
* Patiekalą patiekite pabarstytą sūriu ir baziliko lapeliais.