Jeigu paklaustumėte mokslininkų, kokie dalykai mums suteikia žinių apie žmonijos praeitį, ko gero, jie neužsikirsdami pradėtų vardinti rašytinių šaltinių ir archeologinių radinių svarbą. Žmonija, per visą savo egzistavimo laikotarpį, smarkiai evoliucionavo. Nuo žiebiančių ugnį su titnagu tapome kuriančiais dirbtinį intelektą ir tyrinėjančiais kosmosą. Tačiau kai kurie dalykai per tūkstančius metų išlaikė stabilumą, ir vienas iš tokių – sūris bei jo vartojimas. Tiesa, senovės civilizacijų žmonėms itin nustebtų sužinoję, kiek skirtingų rūšių sūrių, jo patiekimo ar vartojimo būdų yra šiais laikais.
sūris
Ieškantiems pavasariškų skonių lėkštėje, dietistė Vaida Kurpienė turi sprendimą – kodėl gi nepabandžius itališkais, unikalios tekstūros, sūriais praturtinti kasdienės mitybos? Iš skirtingų Italijos regionų atkeliavę įvairiausių rūšių sūriai bei kiti išskirtiniai itališki produktai – ne tik sveikatai palankūs užkandžiai, bet ir puikūs ingredientai ruošiant gaivius patiekalus. Dietistė ragina paragauti Italijos skonių ir dalinasi įžvalgiais patarimais, kuri...
Ilgiausią metų dieną daug kas renkasi praleisti gamtoje, juolab, kai prieš akis – ilgasis savaitgalis. Neatskiriama Joninių dalis – mėsos ant žarijų kepimas bei įvairūs užkandžiai, kuriuos lengva pasigaminti namuose bei pasiimti su savimi į iškylą švenčiant ilgiausią metų naktį. Kad vasaros šventės metu maistas netaptų jūsų ar svečių galvos skausmo priežastimi, prekybos tinklo IKI maisto ekspertė dalinasi Joninių receptų idėjomis – nuo užkandžių ir pagrin...
Siūlome pasilepinti greitai pagaminamais tešlos šaukšteliais su trijų sūrių mišraine. Jei labai mėgstate pikantišką mišrainę, kurioje sūris bei kiaušinis pagardintas česnaku, galite ir čia jo įspausti, bet rekomenduojame sūrius išragauti ir be česnako, o su kitokiu prieskoniu - saulėje džiovintais pomidorais....
Paruošti tokį patiekalą reikia visai nedaug laiko......
Žuvys, ypač baltosios, puikiai dera su bulvių koše, kaip ir fermentinis sūris su žuvų kotletuose....
Tikras prancūzas, italas ar ispanas niekad nepraleis progos pasididžiuoti savo krašto sūriais, kurių ragavimas išties gali prilygti kulinarinei kelionei po Europą. Maisto tinklaraštininkė Brigita Uyar sako, kad įvairių rūšių sūriai yra nepamainomas užkandis ir ingredientas virtuvėje, sukeliantis nostalgiją aplankytiems Europos kraštams. Šiuo metu prekybos tinkle vykstant teminiam Europos mėnesiui Brigita dalinasi, kuriuos sūrius būtina išbandyti bei siūlo porą receptų,...
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Tačiau, kad sūriai namuose kuo ilgiau išliktų šviežūs, svarbu žinoti keletą paprastų taisyklių. Jomis ir dalinasi maisto technologė. ...
Kiek neįprastas lazanijos receptas. Paeksperimentuokime!...
Jei atsibodo įprastinės salotos, pats metas išbandyti šį receptą....
Kartais būna taip, jog grįžti namo ir valgyt norisi čia ir dabar. Jei šaldytuve nieko neužsiliko, ką būtų galima greitai pačiupti ir suvalgyti, belieka pasikliauti šimtą kartų išbandytu receptu, kurį pagaminti užtruksite ne daugiau kaip 10 minučių. Pristatau - greitų pietų ar vakarienės svečiai: makaronai su svogūnais ir pomidorais....
Žinot, dėl ko man patinka varškės sūris? O dėl to, kad jis labai universalus. Su juo galima daryti paprastus sumuštinius, galima valgyti vieną ar su alumi, vynu, džiovinti, galima kepti orkaitėj arba keptuvėj. Beje, ar esat bandę varškės sūrį valgyti su medumi? Labai skanu....