Paruošti tokį patiekalą reikia visai nedaug laiko…
Reikės:
Varškės sūris;
medus;
čili milteliai;
druska;
kmynai;
žinoma, čiobrelis.
Varškės sūris turėtų būti kuo riebesnis — toks skanesnis, be to, mažiau trupės. Taigi sūrį įpjauname, kad geriau įsisunktų medus ir aptepame medumi. Jei kažkada skystas buvęs medus jau sukietėjo — pašildykite jį. Reikia turėti kantrybės, nes medus nenori lipti prie sūrio. Ištepę medumi sūrį pabarstome čili milteliais, druska, kmynais ir aišku, čiobreliais. Kiekvienam pagal skonį. Kmynai ir čiobreliai labai tinka prie varškės sūrio. Šitaip paruoštą sūrį reikia dėti į foliją, suvynioti ir palikti pastovėti porai valandų arba, kol ateis draugai, prasidės krepšinis ar tiesiog išalksit.
Iš esmės galima jo ir nelaikyti, bet pastebėjau, kad palaikius jis būna kitoks — medus jaučiasi ne tik kraštuose, bet ir viduje.
Kepame orkaitėje 20 minučių, 200 laipsnių temperatūroje. Aš 15 min kepu paprastai, o likusį laiką laikau įjungęs griliaus funkciją, kad apskrustų viršus.
Tikiuosi pajusite sofistikuotą skonį. Skanaus!
Šaltinis: Kasuvalgyti.lt