Jei atsibodo įprastinės salotos, pats metas išbandyti šį receptą.
Sudėtis:
Salotos “Iceberg” gūžė;
2 pomidorai;
Svogūnas;
Varškės sūris;
Petražolės (džiovintos ar šviežios);
Citrinos sultys;
Alyvuogių aliejus;
Druska.
Paruošimas:
Svogūną supjaustyti žiedais, ant jų užspausti citrinos sultis, pabarstyti druska ir palikti bent 10 minučių. Į tą patį indą suplėšyti salotos lapus. Pomidorus nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Varškės sūrį supjaustyti nedideliais gabalėliais ir apkepinti keptuvėje iš abiejų pusių. Sudėti sūrio gabalėlius į indą su daržovėmis, užpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pabarstyti petražolėmis. Išmaišyti ir patiekti.
Skanaus!