Kaip galima atsispirti naminiam pomidorų padažui? Štai jo receptas, kuris džiugins ir šaltuoju metų laiku....
svogūnai
Svogūnai yra viena seniausių daržovių mūsų virtuvėje. Lietuvoje populiariausia geltonųjų svogūnų rūšis pasižymi salsvu skoniu, yra aromatinga ir kepant įgauna auksinę spalvą. Jie pagerina ne tik skonį, bet ir suteikia malonesnį aromatą patiekalams. Tereikia išsirinkti kokybiškus svogūnus, prisiminti, kur juos laikyti namuose ir žinoti, ką daryti, kad netektų dažnai braukti ašarų....
Kai darže jau užderėjo cukinijos, pats metas išbandyti naujus receptus....
Šiuos produktus rekomenduoja ir dietologai!...
Nors gamtoje žiemos metu vyrauja sąstingis, tačiau tai nereiškia, kad namuose negalima pasilepinti šviežiais žalumynais. Prieskoninių žolelių darželį šiuo metų laiku galima įsirengti tiesiai ant palangės. Tad kokie augalai yra tinkamiausi tokiam darželiui?...
Svogūnus augina turbūt visi sodininkai. Tik vieniems tai sekasi geriau, kitiems blogiau. Nepriklausomai nuo to, ne visi žino, kad svogūnus kur kas geriau sodinti prieš žiemą....
Rugpjūčio mėnesį vis dar galite genėti vyšnias ir trešnes. Ypač svarbu nepamiršti genėti obelis ir sodinti braškes. Ką daryti, norint sulaukti didelio moliūgų derliaus ir gėrėtis jurginais? Daugiau naudingų ir aktualių patarimų, kaip šį mėnesį puoselėti ir prižiūrėti sodą, daržą ir gėlyną skaitykite specialistės Rūtos Antanaitienės paruoštame straipsnyje.
Aibėje patiekalų tą puikų aromatą ir skonį suteikia pats paprasčiausias ir pigiausias ingredientas – svogūnas. Be jų neįsivaizduojami nei troškiniai ir sriubos, nei šašlykai ar vasariškos pomidorų salotos. Tačiau ši, regis, kukli daržovė per kitą grilio vakarėlį gali nustelbti net ir įmantriausius patiekalus – išleidę vos keliasdešimt centų paruošite įspūdingai atrodančius ir gėles primenančius „žydinčius svogūnus“....
Ankstyvas pavasaris yra metas, kai reikia pradėti rūpintis gėlyno tulpėmis. Pašalinti ligotus augalus, pradėti tręšti, ravėti, purenti dirvą, laistyti. Pirmųjų ankstyvųjų tulpių žiedų sulauksime jau balandį ir jei viską prieš tai atlikome teisingai, pasisodinome ir vėlyvųjų veislių, tai džiaugsimės tulpėmis iki pat birželio. Dalinamės esminiais dalykais, ką reikia žinoti tulpių augintojams....
Prekybos tinklo „Iki“ lentynas pasiekė dar nematyta naujiena – nuo šiol parduotuvėse galima įsigyti svogūnų, kuriuos pjaustant – nebėga ašaros. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, iš Ispanijos atvykęs šviežias natūraliai užaugintų svogūnų „Tearless sunions“ derlius išsiskiria savo saldumu ir traškumu, o svarbiausia – nedirgina akių....
Pats metas išbandyti naujus receptus!...
Rugpjūčio pradžioje dar galite išgenėti vyšnias ir trešnes. Pirmiausiai pašalinkime džiūstančias, ligų pažeistas šakas. Jei vainikas labai tankus, išpjaukite neproduktyviausias, stipriausiai augančias....