Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį. Pasak Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Sodininkystės ir daržininkystės instituto Biochemijos ir technologijos laboratorijos vedėjo, KTU prof. Prano Viškelio, dabar pats metas ne tik džiovinti savąjį derlių – obuolius ir kriaušes, bet ir pasirūpinti įvairiais džiovintais...
vitaminai
Krapai – mėgstamas šeimininkių prieskonis. Be krapų dauguma patiekalų būtų visiškai kitokio skonio. Jų gydomosios ypatybės žinomos nuo senų laikų – krapuose esančios mineralinės medžiagos gerina virškinimą, valo kraują....
Dar nesėjote pipirnių? Pradėkite dabar! Praturtinsite savo kasdienį meniu žaliaisiais vitaminais labai paprastu būdu. Pipirnių lapeliuose yra jodo, geležies druskų, kalcio, karoteno, kitų mineralų, ir daug vitamino C. Karstelėjęs pipirnių skonis duos smagumo salotoms, sudarys draugiją pusryčių kiaušiniui, o įprastai žiemos vakarienei duos pavasarinio džiugesio....