Grietinėlė idealiai tinka su vištiena – viena vertus, abiejų produktų skoniai švelnūs ir vienas kito neužgožia, kita vertus, liesa paukštiena be grietinėlės būtų per sprangi.
Reikės:
400 g virtų makaronų,
150 g kiaulienos šoninės,
4 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlės gabalėlių,
1 šaukštelio džiovintų rozmarinų,
150 ml vištienos sultinio,
150 ml riebios grietinėlės,
1 saujos šviežių bazilikų lapelių,
3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Įkaitinkite gilią keptuvę ir paskrudinkite plonai supjaustytas šoninės riekeles. Išimkite iš keptuvės, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, o riebalus palikite keptuvėje.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis, apiberkite rozmarinais. Kepkite pamaišydami, kol gražiai pagels. Jei keptuvė nedidelė, gaminkite porcijomis.
Sudėkite į keptuvę visą vištieną ir kiaulienos kumpį, supilkite sultinį ir grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite 5 minutes maišydami, kad neprisviltų.
Sumaišykite su virtais makaronais, papuoškite bazilikų lapeliais ir užberkite tarkuoto kietojo sūrio.
Skanaus!