Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Švelnaus skonio vištiena su grietinėlės padažu

Švelnaus skonio vištiena su grietinėlės padažu

Grietinėlė idealiai tinka su vištiena – viena vertus, abiejų produktų skoniai švelnūs ir vienas kito neužgožia, kita vertus, liesa paukštiena be grietinėlės būtų per sprangi.

Reikės:

400 g virtų makaronų,

150 g kiaulienos šoninės,

4 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlės gabalėlių,

1 šaukštelio džiovintų rozmarinų,

150 ml vištienos sultinio,

150 ml riebios grietinėlės,

1 saujos šviežių bazilikų lapelių,

3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio,

druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Įkaitinkite gilią keptuvę ir paskrudinkite plonai supjaustytas šoninės riekeles. Išimkite iš keptuvės, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, o riebalus palikite keptuvėje.

Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis, apiberkite rozmarinais. Kepkite pamaišydami, kol gražiai pagels. Jei keptuvė nedidelė, gaminkite porcijomis.

Sudėkite į keptuvę visą vištieną ir kiaulienos kumpį, supilkite sultinį ir grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite 5 minutes maišydami, kad neprisviltų.

Sumaišykite su virtais makaronais, papuoškite bazilikų lapeliais ir užberkite tarkuoto kietojo sūrio.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai